Έξω από το Προεδρικό θα βρεθούν οι δάσκαλοι Μεγάλη Τρίτη

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Συνεχίζουν να διαφωνούν για τους αορίστου και για το νέο σχέδιο διορισμού

 

Έξω από το Προεδρικό θα βρεθούν την ερχόμενη Τρίτη το πρωί οι οργανωμένοι δάσκαλοι, διαμαρτυρόμενοι για θέματα που τους απασχολούν και βλέπουν ότι δεν δίδονται λύσεις. Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της ΠΟΕΔ αποφάσισε όπως την ερχόμενη Τρίτη το 100μελές Σώμα των Γενικών Αντιπροσώπων της ΠΟΕΔ και όλοι οι επηρεαζόμενοι εκπαιδευτικοί βρεθούν ως ένδειξη διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό.

Όπως είναι γνωστό η ΠΟΕΔ διεκδικεί το καθεστώς αορίστου χρόνου για τους μη μόνιμους εκπαιδευτικούς που έχουν συμπληρώσει υπηρεσία πάνω από 30 μήνες, όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη δημόσια υπηρεσία. Επίσης, η ΠΟΕΔ είναι αντίθετη με την έναρξη εφαρμογής του Νέου Συστήματος Διορισμού στην Εκπαίδευση, αφού θεωρεί ότι θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα. Μάλιστα οι οργανωμένοι δάσκαλοι σημειώνουν ότι δεν μπορεί το νέο σύστημα να εφαρμοστεί πριν ξεκαθαρίσει το όλο σκηνικό με τους αορίστου χρόνου.

Βέβαια από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής, έχει ξεκαθαρίσει ότι σε συνεννόηση και με τη Νομική Υπηρεσία το ζήτημα με τους αορίστου δεν επηρεάζει το νέο σχέδιο διορισμού, το οποίο προχωρά. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η κατ’ άρθρον συζήτηση και μετά τις διακοπές του Πάσχα θα κατατεθεί το τελικό κείμενο στη Βουλή και θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια για ψήφιση, παρά τις αντιδράσεις που δημιουργεί.

Ελένη Κωνσταντίνου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.