Έξω από το Προεδρικό οι υπαλλήλοι των ΚΑ

14:42 – Διασφάλιση της «αεροσύνδεσης» της Κύπρου ζητούν οι τουριστικοί πράκτορες

Την ανάγκη διασφάλισης της αεροπορικής σύνδεσης της Κύπρου με το εξωτερικό μέχρι να υλοποιηθούν οι επόμενοι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) σε ανακοίνωσή του, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη μεγάλη λύπη του για τη τραγική κατάληξη που είχαν οι Κυπριακές Αερογραμμές.

Δυστυχώς, σημειώνει σε ανακοίνωση ο ACTA, οι εκάστοτε Κυβερνήσεις, οι διοικούντες τις Κυπριακές Αερογραμμές και οι συντεχνίες ουδέποτε έλαβαν σοβαρά υπόψη το επανειλημμένο σήμα κινδύνου που εξέπεμπε ο Σύνδεσμος για το μέλλον της εταιρείας.

Ως αποτέλεσμα των διαχρονικών λαθών, των παραλείψεων και της ασυμφωνίας των εμπλεκομένων μερών στην προώθηση ενός βιώσιμου σχεδίου αναδιάρθρωσης της Εταιρείας, αναφέρει, φτάσαμε στην απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, με την οποία στην ουσία επιβλήθηκε ο τερματισμός λειτουργίας των Κυπριακών Αερογραμμών.

Τα μέλη του ACTA, προστίθεται, έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που αναφύονται αυτή τη στιγμή, δηλώνουν και δημοσίως ότι θα ανταποκριθούν πλήρως στο έργο και την αποστολή τους, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και στήριξη της οικονομίας του τόπου.

Ο ACTA εκφράζει επίσης τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό των Κυπριακών Αερογραμμών, που όλο αυτό το διάστημα στήριξε τις Κυπριακές Αερογραμμές, αλλά και για τη μεταξύ τους στενή συνεργασία.

14:38 – «Κατανόηση ΠτΔ στα αιτήματα των εργαζομένων»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επέδειξε κατανόηση για τα αιτήματα όσων έχουν υποστεί τις συνέπειες από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών, τα οποία άκουσε σήμερα με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε τη θέση της Κυβέρνησης ότι: “Πρώτον, οι απολυθέντες θα ικανοποιηθούν πλήρως στη βάση της υφιστάμενης νομοθεσίας, όσον αφορά το δικαίωμα στην αποζημίωση σε μισθούς, δεύτερον, το κράτος θα συνεισφέρει πέραν των 14 εκ. ευρώ για κάλυψη των ελλειμμάτων που παρουσιάζονται στα ταμεία προνοίας των εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές, τρίτον, η Κυβέρνηση θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν, ούτως ώστε με την ενδεχόμενη σύσταση νέας κυπριακής εταιρείας, οι πλείστοι των απολυθέντων να αποκατασταθούν επαγγελματικά και τέταρτον, θα μελετηθούν με κατανόηση, εάν τούτο επιτρέπουν τα οικονομικά του κράτους, κάποια των αιτημάτων που προβάλλουν οι συντεχνίες”.

13:00 Απέκοψαν το δρόμο του Προεδρικού οι εργαζόμενοι των ΚΑ

Σε αναμονή των εκπροσώπων των συντεχνιών που τους εκπροσωπούν να ολοκληρώσουν τη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι εργαζόμενοιτων Κυπριακών Αερογραμμών, που διαδηλώνουν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, απέκοψαν το δρόμο.

 

10447608 838757466187573 7003134734976198937 n

12:30 

Αντιπροσωπεία των συντεχνιών των εργαζομένων των Κυπριακών Αερογραμμών συνοδευόμενοι από τους Γενικούς Γραμματείς ΣΕΚ και ΠΕΟ Νίκο Μωυσέως και Πάμπη Κυρίτση μετέβησαν στο Προεδρικό για επίδοση του ψηφίσματος των εργαζομένων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θ` ακολουθήσει συνάντηση.

Μετά το τέλος της συνάντησης οι συντεχνίες θα ενημερώσουν τους εργαζόμενους, οι οποίοι πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό.

12:00

Έξω από τα προεδρικό θα συγκεντρωθούν το μεσημέρι οι απολυθέντες των κυπριακών αερογραμμών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της εταιρείας.

Οι πρώην υπάλληλοι της εταιρείας, ζητούν απόδοση ευθυνών, σε όσους ευθύνονται για το κλείσιμο της εταιρείας.

Παράλληλα απαιτούν από το κράτος, να αναλάβει τις ευθύνες του και να καθορίσει χρονοδιάγραμμα άμεσης καταβολής όλων των δικαιωμάτων των υπαλλήλων, και να δεσμευτεί να εργοδοτήσει προσωπικό της εταιρείας σε περίπτωση σύστασης νέας αεροπορικής εταιρείας κυπριακών συμφερόντων.

Επίσης ζητούν την ρύθμιση των οφειλών προς το Ταμείο Προνοίας,  που αφορά τους περσινούς απολυθέντες.

diamartyria proedriko(3)

Χάρης Γεωργιάδης: “Διερεύνηση για τοπικό αερομεταφορέα”

Εν τω μεταξύ, πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου το Σώμα να χαράξει τη διαδικασία διερεύνησης της προοπτικής λειτουργίας ενός νέου τοπικού αερομεταφορέα με το λογότυπο και το εμπορικό σήμα των Κυπριακών Αερογραμμών, θα καταθέσει αύριο Τετάρτη ο Υπουργός Οικονομικών.

Ο Χάρης Γεωργιάδης, χαρακτηρίζει την προοπτική λειτουργίας νέας εταιρείας με τα σήματα των ΚΑ και με την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα ως σημαντική.

Πρόθεση είναι να ενημερωθεί το Υπουργικό, το οποίο θα κληθεί να λάβει αποφάσεις ή να καθοδηγήσει τη διαδικασία διακρίβωσης της σημαντικής, κατά την άποψή μας, προοπτικής να λειτουργήσει μια νέα εταιρεία τοπική που να φέρει το εμπορικό όνομα και λογότυπο των Κυπριακών Αερογραμμών», ανέφερε μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο υπουργός οικονομικών.

Μετά την απόφαση του Υπουργικού θα πρέπει να τρέξει και η διαδικασία του Εφόρου Αποκρατικοποιήσεων για το διορισμό του συμβούλου, ο οποίος θα διεξαγάγει τη διαδικασία για τη χρήση του λογοτύπου και του ονόματος των ΚΑ μέσω της δημιουργία νέας εταιρείας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.