Έξω από το Προεδρικό ξανά οι 46 υποψήφιοι για την Αστυνομία – Τι ζητούν και τι καταγγέλλουν

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τρίτη φορά πραγματοποίησαν σήμερα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο οι 46 υποψήφιοι αστυνομικοί που απέτυχαν στις δεύτερες ψυχομετρικές εξετάσεις.

Astinomiki Proedriko 5 Scaled

Τονίζουν ανάμεσά σε άλλα ότι υπήρξαν θύματα άνισης μεταχείρισης κατά παράβαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας που διασφαλίζει το άρθρο 28.1 του Συντάγματος.

Σύμφωνα με το δικηγόρο τους Γεώργιο Καραπατάκη ζητούν από την κυβέρνηση και τον Αρχηγό της Αστυνομίας όπως εξετάσουν σοβαρά την πρόταση τους για κατάργηση των ψυχομετρικών δοκιμασιών γνωστικών ικανοτήτων.

Τόνισε ότι ζητούν την κατάργηση των συγκεκριμένων εξετάσεων για δύο λόγους:

Όπως διαπιστώθηκε στην πράξη, οι ψυχομετρικές εξετάσεις γνωστικών ικανοτήτων είναι πλήρως αναξιόπιστες γιατί όπως είπε δεν είναι λογικό οι 46 επηρεαζόμενοι να πέρασαν με επιτυχία την πρώτη εξέταση και στη δεύτερη να κόπηκαν, πράγμα που σημαίνει ότι κάτι πάει λάθος με τις συγκεκριμένες ψυχομετρικές εξετάσεις.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τα κριτήρια επιτυχίας στις ψυχομετρικές δοκιμασίες οδηγούν σε μη δίκαιο τρόπο αξιολόγησης των υποψηφίων καθότι για την επιτυχία ενός υποψήφιου παίζει σημαντικό ρόλο η βαθμολογία που θα εξασφαλίσουν οι υπόλοιποι επηρεαζόμενοι καθώς και ο αριθμός των υποψηφίων.

Επίσης, ο κ. Καραπατάκης σημείωσε ότι σε περίπτωση που δεν δικαιωθούν θα προσφύγουν στο διοικητικό δικαστήριο με κίνδυνο να ακυρωθούν όλες οι προσλήψεις.

Astinomiki Proedriko 3 Scaled

Στο μεταξύ, ένας εκ των 46 ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ότι πρέπει να επέμβει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Αλλιώς τόνισε θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη και όσοι υποψήφιοι προσληφθούν τον Σεπτέμβριο θα απαιτήσουν να πέσουν οι θέσεις τους. Σημείωσε ότι αρκετοί υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από τις εργασίες τους, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι άνεργοι και να είναι και πάλι στους δρόμους για να βρουν το δίκιο τους.

Astinomiki Proedriko 2 Scaled

Παράλληλα, γονέας ενός εκ των 46, περιέγραψε στον ΑΣΤΡΑ τα όσα έχει βιώσει το παιδί του κάνοντας λόγο για άνιση μεταχείριση. Είπε μάλιστα ότι το παιδί του είχε υποβάλει την παραίτησή του από τη δουλειά του και τώρα εργάζεται σε delivery για ψίχουλα.

Astinomiki Proedriko 4 Scaled

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας βρέθηκαν και βουλευτές αλλά και οργανωμένα σύνολα. Το ΑΚΕΛ εκπροσωπήθηκε από τους Χρίστο Χριστοφίδη και Ανδρέα Πασιουρτίδη. Ο κ. Πασιουρτίδης τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση για αποκατάσταση  της αδικίας. Σημείωσε ότι εκ πρώτης όψεως η πρόταση τους φαίνεται ότι δίνει λύση στο πρόβλημα αλλά ανέφερε ότι πρέπει να έχουν τη συγκατάθεση αυτών που λαμβάνουν τις αποφάσεις γιατί είναι αυτοί που κρατάνε το μαχαίρι και το καρπούζι. Πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ είναι στο πλευρό τους και θα έχουν επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες για να βλέπουν την εξέλιξη του θέματος.

Από τον ΔΗΣΥ στην εκδήλωση ήταν ο κ. Κάρουλας.

Astinomiki Proedriko 3 Scaled

Να σημειωθεί ότι θα δοθεί  ψήφισμα με την πρόταση τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Αρχηγό της Αστυνομίας και τη Νομική Υπηρεσία

287742245 396022405905303 8733485103390172371 N

287186504 976336529715937 4830254057873548788 N

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.