Έξω από τον Σύνδεσμο Τραπεζών το Κίνημα Κατά των ΕκποιήσεωνΕκδήλωση στις 18 Δεκεμβρίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Νέα κινητοποίηση, αυτή τη φορά έξω από το Σύνδεσμο Τραπεζών θα πραγματοποιήσει το Κίνημα Κατά των Εκποιήσεων προκειμένου να καταγγείλει την προσπάθεια των τραπεζών να ξεκινήσουν εκποιήσεις πρώτης κατοικίας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Το Κίνημα καλεί σε μαζική συγκέντρωση την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία του Συνδέσμου Τραπεζών. Σύμφωνα με το Κίνημα, η επιμονή του καρτέλ των τραπεζών για την εγκαθίδρυση πλατφόρμας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με την έγκαιρη και απόλυτη συνεργασία ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, προοιωνίζεται ένα τσουνάμι από μαζικές εκποιήσεις. «Οι τράπεζες δεν θα έμπαιναν στα έξοδα να δημιουργήσουν τέτοιες πολυέξοδες υποδομές για να υποστηρίξουν τα σημερινά επίπεδα των πλειστηριασμών.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αποτελούν ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο μαζικών εκποιήσεων που δεν πρέπει να αφήσει την κοινωνία αδιάφορη. Η απρόσωπη διαδικασία των εξ αποστάσεως ηλεκτρονικών πλειστηριασμών διευκολύνει το ξεπούλημα της πρώτης κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης, αφού οι επίδοξοι αγοραστές δεν έρχονται αντιμέτωποι με τις οικογένειες που πρόκειται να πετάξουν έξω από τα σπίτια τους και συνεπώς δεν υπάρχουν τα συνειδησιακά διλήμματα που καθιστούσαν στο παρελθόν αναποτελεσματικούς πολλούς πλειστηριασμούς», τονίζει το Κίνημα. Σημειώνει επίσης ότι με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς εξουδετερώνονται τα κινήματα αντίστασης που βρίσκονται έξω από τις αίθουσες για να αποτρέψουν, πολλές φορές με επιτυχία, τις εκποιήσεις πρώτης κατοικίας.

Τάσος Περδίος