Έξω από τη Βουλή η Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ – Αυτά είναι τα αιτήματά τους (Φωτογραφίες)

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε έξω από τη Βουλή η Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ.

Σε ανακοίνωση, η συντεχνία αναφέρει ότι δεν υπήρξε πρόοδος όσον αφορά το αίτημα των εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου του Δημόσιου και Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα για μονιμοποίησή τους, παρά τις δεσμεύσεις και υποσχέσεις των αρμοδίων.

Αναφέρει επίσης ότι δεν υπήρξε αποκατάσταση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα στο σημείο που αυτή θα βρισκόταν αν δεν αναστελλόταν η παραχώρηση προσαυξήσεων για 5 συνεχόμενα έτη και ότι δεν υπήρξε αποκατάσταση των επιδομάτων προσωπικού του Δημόσιου και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα στο 100%, ενώ συνεχίζεται η αποκοπή του 15%.

Η ΙΣΟΤΗΤΑ τονίζει ακόμα ότι διεκδικεί πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ στους μισθούς όλων των εργαζομένων.

Επίσης η συντεχνία αναφέρεται και στο άδικο μέτρο του πέναλτι 12% για όσους συνταξιοδοτούνται στο 63ο έτος της ηλικίας τους.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος τύπου της συντεχνίας Νίκος Λοϊζίδης, ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι αναμένουν δεσμεύσεις από τους βουλευτές για το θέμα της μονιμοποίησης των εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου του Δημόσιου και Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, για τα επιδόματά τους που παραμένουν στο 85%, για την αποκατάσταση της μισθοδοσίας τους, για την πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ στους μισθούς όλων των εργαζομένων αλλά και για το άδικο μέτρο του πέναλτι 12% για όσους συνταξιοδοτούνται στο 63ο έτος της ηλικίας τους.

Ο κ. Λοϊζίδης είπε χαρακτηριστικά ότι ο χαμηλόμισθος εργαζόμενος ταλαιπωρείται, λέγοντας ότι ο μισθός τους, δεν φτάνει για επιβίωση και τρόφιμα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy