Έξω από το Προεδρικό σήμερα οι νηπιαγωγοί για την επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης

Νέες φουρτούνες στον τομέα της παιδείας.

Έξω από το Προεδρικό θα βρεθούν σήμερα οι νηπιαγωγοί για να διαμαρτυρηθούν για τον σχεδιασμό της εφαρμογής της επέκτασης της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης.

Σε ανακοίνωση η ΠΟΕΔ αναφέρει πως είναι πάγια θέση της η προς τα κάτω επέκταση της ηλικίας εισδοχής στην Προδημοτική Εκπαίδευση, από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Ωστόσο τονίζει πως η έντονη διαφωνία της Οργάνωσης, αφορά τους ελλιπείς και λανθασμένους σχεδιασμούς που κατατέθηκαν από πλευράς Κυβέρνησης στη Βουλή.

Η ΠΟΕΔ απευθύνει έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως παρέμβει, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η σωστή εφαρμογή της επέκτασης της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης μέσα από τις δομές του Δημόσιου Σχολείου.

Την ίδια ώρα, απευθύνει έκκληση στα Κοινοβουλευτικά Κόμματα όπως προχωρήσουν σε τροποποίηση της προτεινόμενης νομοθεσίας.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει συγκέντρωση εκπαιδευτικών, τοποθετήσεις εκ μέρους των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και των Οργανωμένων Γονέων καθώς και επίδοση ψηφίσματος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στήριξη ΠΕΟ

Στήριξη και συμπαράσταση προς την κινητοποίηση της ΠΟΕΔ εξέφρασε η ΠΕΟ.

Τονίζει ότι το μέτρο για επέκταση της υποχρεωτικής δωρεάν προδημοτικής εκπαίδευσης από την ηλικία των 4 ετών, θα πρέπει να υλοποιηθεί μέσα από τις δημόσιες δομές και όχι μέσα από διαδικασίες που προωθούν την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση παραμένει τυφλά και δογματικά προσηλωμένη στην αντίληψη της για λιγότερο κράτος.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.