Έξω από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας θα βρεθούν οι απεργοί της wolt

Πορεία προς το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας θα πραγματοποιήσουν στις 11:00 π.μ. οι απεργοί της WOLT.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τις περαιτέρω ενέργειες τους.

Wolt 1 2

Wolt 2 1

Wolt 3 1

Πιέσεις και πρακτικές εκφοβισμού από εργοδότες προς τους απεργούς της Wolt

Στην ένατη μέρα της εισέρχεται η απεργία των διανομέων στην εταιρεία Wolt και το ηθικό των απεργών είναι υψηλό, παρά τις πιέσεις που δέχονται.

Την ίδια ώρα, οι απεργοί και οι συντεχνίες αναμένουν από το Υπουργείο Εργασίας να ορίσει συνάντηση σε σχέση με τις παρανομίες που βρέθηκαν και τα αποτελέσματα των ερευνών που έγιναν στη Λευκωσία αναφορικά με τις εργασιακές συνθήκες, ωστόσο φαίνεται να προκύπτει καθυστέρηση εκ μέρους του Υπουργείου.

Σε δηλώσεις του ο ΓΓ της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ, Νεόφυτος Ττιμινής, ανέφερε ότι οι προσπάθειες για απεργοσπασία συνεχίζονται με εντονότερο τρόπο, σημειώνοντας ότι «απεργοί δέχονται πιέσεις από τα κινητά τους τηλέφωνα με διάφορους τρόπους για να επιστρέψουν στις δουλειές τους, είτε μέσω πρακτικών εκφοβισμού είτε μέσω παροχής δώρων που έχουν να κάνουν με αύξηση δεδουλευμένων τους».

Ωστόσο ο Ν. Ττιμινής επεσήμανε ότι οι άνθρωποι αυτοί, αναγνωρίζοντας τη στήριξη που τους προσφέρει η συντεχνία, αντιλαμβάνονται ότι μια συμφωνία που θα απευθύνεται σε όλο το προσωπικό κλάδου είναι πολύ καλύτερη από ένα πρόσκαιρο όφελος. Χθες το πρωί έγιναν συγκεντρώσεις των διαμαρτυρομένων στους χώρους που απεργούν καθημερινά και επιπλέον στη Λεμεσό κλιμάκιο του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας κατέγραψε διάφορα θέματα που έχουν οι εργαζόμενοι που απεργούν. Αυτό που αναμένουν οι απεργοί είναι να κληθούν σύντομα στο Υπουργείο Εργασίας, ενώ εκφράζουν τους φόβους τους καθώς δεν έχει υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ενώ το Υπουργείο Εργασίας σχημάτισε πλήρη εικόνα για τις συνθήκες εργοδότησης αυτών των ανθρώπων, ακόμη δεν πήρε κάποια πρωτοβουλία για να λυθούν τα προβλήματα.

Η «Χαραυγή» βρέθηκε για ακόμη μια φορά στο χώρο της απεργίας στη Λευκωσία συνομιλώντας με τους απεργούς. Ερωτηθέντες, πολλοί από αυτούς ανέφεραν ότι δύσκολα τα βγάζουν πέρα, καθώς λόγω της απεργίας δεν έχουν εισοδήματα. Σημείωσαν ότι όσο αυξάνεται η περίοδος της απεργίας, γίνονται όλο και δυσκολότερα τα πράγματα, καθώς πρέπει να πληρώσουν ενοίκια και άλλα τρέχοντα έξοδα. Ωστόσο, επεσήμαναν, «δεν ζητούμε ελεημοσύνη ούτε χρηματική βοήθεια από τον κόσμο. Εκείνο που θέλουμε είναι αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας». Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα οι απεργοί είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραστικά, την ώρα που οι ατζέντηδες τούς αποκόπτουν πέραν του 40% του μισθού τους.

Επιθεώρηση και στη Λεμεσό

Μετά την επίσκεψη του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων στο χώρο της απεργίας στη Λευκωσία, πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση και στη Λεμεσό από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας. Το Τμήμα πραγματοποίησε προσωπικές συνεντεύξεις με τους απεργούς και διαμαρτυρόμενους, καταγράφοντας τα προβλήματά τους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται. Προς το παρόν στη Λευκωσία βρέθηκαν 8 να μην είναι δηλωμένοι στο ΤΚΑ.

Γιάννης Κακαρής

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy