Εξώσεις, εκποιήσεις και ενοίκια συνεχίζουν να στραγγαλίζουν νοικοκυριά, οικογένειες και μικρές επιχειρήσεις

Η κρατική στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς που πλήγηκαν καίρια από την πανδημία είναι επιβεβλημένη, τονίζει σε γραπτή δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Ο κ. Στεφάνου αναφερόμενος για τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, σημείωσε ότι είναι αποτέλεσμα διαλόγου με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και σε γενικές γραμμές κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ σημείωσε επίσης για τις παραλείψεις που αφήνουν ξεκρέμαστες διάφορες ομάδες επαγγελματιών και εργαζομένων, όπως για παράδειγμα τους ανθρώπους του Πολιτισμού, ιδιοκτήτες γυμναστηρίων και άλλους επαγγελματίες.

«Απαίτειται εγρήγορση από το Υπουργείο Εργασίας ώστε να παταχθούν φαινόμενα παράνομων απολύσεων εργαζομένων, μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, αυθαίρετες ερμηνείες των διαταγμάτων από εργοδότες» σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, ο οποίος καλεί κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να αντιδρά και να καταγγέλλει κάθε προσπάθεια εργοδοτών να καταπατήσουν τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους.

Τέλος στη γραπτή του δήλωση σημειώνει ότι τα μέτρα στήριξης δεν αγγίζουν και δεν αντιμετωπίζουν φλέγοντα προβλήματα, όπως είναι οι εξώσεις, οι εκποιήσεις, τα ενοίκια που μένουν άλυτα και συνεχίζουν να στραγγαλίζουν νοικοκυριά, οικογένειες και μικρές επιχειρήσεις.

«Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πρότεινε καμιά πραγματική λύση για το ζήτημα των ενοικίων, αλλά ο Πρόεδρος ανέπεμψε τον νόμο που προστατεύει από εξώσεις την περίοδο της πανδημίας. Μαζί με αυτό, η κυβέρνηση σε συντονισμό με τις τράπεζες, αντιτάσσεται στην Πρόταση Νόμου του ΑΚΕΛ για αναστολή των εκποιήσεων κύριας κατοικίας και μικρής επαγγελματικής στέγης μέχρι το τέλος του Μάρτη 2021. Με άλλα λόγια, αδιαφορούν μπροστά στον κίνδυνο να ξεσπιτωθούν οικογένειες και μικροί επαγγελματίες να βρεθούν στον δρόμο» συμπληρώνει ο κ. Στεφάνου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.