ΕΥ: Κατέγραψε 181 παράνομες περιπτώσεις πολιτογραφήσεων – «Σαθρό μέχρι το τέλος του το ΚΕΠ»

181 παράνομες περιπτώσεις πολιτογραφήσεων κατέγραψε η Ελεγκτική Υπηρεσία, η έκθεση της οποίας δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης ανέφερε στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι από τις 3.517 περιπτώσεις προσώπων που πολιτογραφήθηκαν ως επενδυτές, υπάρχουν 107 παράνομες περιπτώσεις όπου το Υπουργείο Εσωτερικών απέκρυβε από το Υπουργικό Συμβούλιο και τη Βουλή τα ευρήματα των τεχνοκρατών του Υπουργείου.

Επίσης είπε ότι υπάρχουν και 74 περιπτώσεις όπου το Υπουργικό Συμβούλιο ήταν ενήμερο για τις αποκλίσεις από τα κριτήρια και παρόλα αυτά προχωρούσε στην έγκριση των αιτήσεων. Επίσης ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα έμεινε σαθρό μέχρι το τέλος του. Ανέφερε ακόμα ότι η απώλεια στον ΦΠΑ ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια ευρώ και η απώλεια από μη είσπραξη τελών στα 25 εκατομμύρια. Υπήρξε επίσης ακύρωση συμβολαίων αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ ενώ εκκρεμούν συμβόλαια αξίας 3,5 δις ευρώ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την έκθεση της Ελεγκτικής, τουλάχιστον 3.810 πρόσωπα πολιτογραφήθηκαν ως συγγενείς επενδυτών, χωρίς να υπάρχει εξουσιοδότηση στο σχετικό Νόμο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy