Ευανθία Σάββα: Η Κυβέρνηση απέτυχε να διασφαλίσει το αγαθό της ασφάλειαςΕπικρίσεις κατά της Κυβέρνησης ότι απέτυχε πλήρως να διασφαλίσει το βασικό αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες διατύπωσε η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Eυανθία Σάββα, κατά τη δεύτερη μέρα συζήτησης των προϋπολογισμών στη Βουλή.

Μίλησε για τις δολοφονίες γυναικών από τον συρροή δολοφόνο και το χειρισμό που έτυχαν οι καταγγελίες εξαφανίσεων γυναικών από την Αστυνομία, για το βαν και τις παρακολουθήσεις, την απόπειρα φόνου γυναίκας με καυστικό οξύ πρόσφατα και το πόρισμα για το θάνατο του Στυλιανού που καταδεικνύει όπως είπε, εγκληματική αμέλεια των Υπηρεσιών Ευημερίας και της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την κ. Σάββα παρατηρείται υποστελέχωση των Υπηρεσιών και σοβαρά προβλήματα στην Αστυνομία με συνέπεια τεράστια κενά στην ασφάλεια των πολιτών και την κοινωνική τους προστασία.

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ υποστήριξε ότι επί Υπουργίας της Ζέτας Αιμιλιανίδου διαλύθηκε το κοινωνικό κράτος και διερωτήθηκε γιατί η Υπουργός δεν το βλέπει αυτό το γεγονός.

Αναφορά στην ομιλία της έκανε και στα προβλήματα της πόλης της, της Λάρνακας λέγοντας ότι αυτά χρονίζουν ενώ πολλά έργα είναι
ανολοκλήρωτα.

Κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι δεν αλλάζει την πολιτική της φιλοσοφία και ότι στις προτεραιότητές της δεν είναι η ασφάλεια και κοινωνική στήριξη ή τα έργα για αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, αλλά η εξυπηρέτηση, όπως είπε, των λίγων και εκλεκτών, η αύξηση του κέρδους των φίλων και συγγενών και η πώληση διαβατηρίων, τονίζοντας ότι την ίδια ώρα το κόμμα της θα παραμείνει ταγμένο στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος όλων των συμπολιτών μας.