Ευαρέσκεια για τη συμφωνία για χαλλούμι εκφράζει ο Παναγροτικός Σύνδεσμος

Την ευαρέσκεια του, για την συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των εμπλεκόμενων κλάδων (αγελαδοτρόφων, αιγοπροβατοτρόφων και τυροκόμων), έπειτα από τις αλλεπάλληλες συναντήσεις όλων των πιο πάνω εμπλεκόμενων μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή όπου βρέθηκε η χρυσή τομή, εκφράζει με ανακοίνωση του ο Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου.

«Ο ζήλος, η υπομονή και η αποφασιστικότητα που έδειξαν η Κυβέρνηση, αλλά και ο Υπουργός Γεωργίας ως προς την εξεύρεση λύσης και τελικά την επίτευξη αυτής της ιστορικής συμφωνίας που ικανοποιεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη είναι μια επιτυχία και για το αγροτικό κίνημα», αναφέρεται.

Η εγγραφή στο σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης για την παραγωγή χαλλουμιού Π.Ο.Π. όλων των μεγάλων τυροκομίων, θα έχει ως αποτέλεσμα την μαζική παραγωγή χαλλουμιού Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.), σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Επαναλαμβάνεται ακόμα ότι, η πάγια θέση του Παναγροτικού για αύξηση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος, αλλά και του αγελαδινού γάλακτος «είναι γεγονός».

Ο Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου εκφράζει τέλος τα συγχαρητήρια του σε όλους του εμπλεκόμενους κλάδους και ευελπιστεί ότι, η ιστορική συμφωνία και όλα όσα προνοεί θα τηρηθούν, βάζοντας την παραγωγή χαλλουμιού Π.Ο.Π ως Εθνική προτεραιότητα, για να μην χαθεί ούτε ένα λίτρο γάλα, ούτε μια θέση εργασίας, ούτε ένα κιλό εξαγωγής.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.