Ευχαριστίες προς τον κυπριακό λαό εκφράζει ο Κενάν Αγιάζ

Μήνυμά προς τον κυπριακό λαό έστειλε ο Κούρδος πολιτικός Κενάν Αγιάζ εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τον Κυπρο-κουρδικό Σύνδεσμο Αλληλεγγύης, ο Κενάν Αγιάζ εκφράζει τον σεβασμό του “στον αξιότιμο κυπριακό λαό, στους φίλους, στα πολιτικά κόμματα, στις μη κυβερνητικές οργανώσεις, στους βουλευτές, στις οργανώσεις νεολαίας που έστειλαν τα μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης, καθώς και στην ομάδα των οπαδών που έδωσε μήνυμα αλληλεγγύης με το πανό που κρέμασε στον ποδοσφαιρικό αγώνα”.

Αναφέρει ότι στις 15 Μαρτίου τέθηκε υπό κράτηση αφού συνελήφθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας μετά από αίτημα του γερμανικού κράτους, όταν πήγαινε να επισκεφθεί την οικογένειά του στη Σουηδία.

Κάνοντας μια αναδρομή στη ζωή του, από την αιχμαλωσία του από το τουρκικό κράτος σε νεαρή ηλικία, τα βασανιστήρια και την φυλάκιση, αναφέρει ότι το 2010 ήρθε στην Κύπρο και ζήτησε πολιτικό και πολιτειακό άσυλο. Η διαμονή του έγινε δεκτή και από την ημερομηνία της αίτησής του ζεί επίσημα στην Κύπρο.

Αυτό που δικάζεται εδώ, αναφέρει, είναι ο αγώνας ενός καταπιεσμένου και κατεχόμενου λαού και ο αγώνας των λαών να ζουν ελεύθερα μαζί.

“Ο αγώνας για ένα δίκαιο σκοπό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως “τρομοκρατία” ή “τρομοκρατική ενέργεια”. Ο λαός της Κύπρου γνωρίζει καλύτερα ότι αυτό δεν είναι έτσι. Γιατί ο λαός της Κύπρου γνωρίζει από πολύ κοντά τις αυταρχικές και σφαγιαστικές προσεγγίσεις του φασιστικού τουρκικού κράτους”.

Εκφράζει την ελπίδα η κυπριακή δικαιοσύνη να λάβει απόφαση “λαμβάνοντας υπόψη όλη αυτή την πραγματικότητα” επειδή, όπως αναφέρει, η έκδοσή του στη Γερμανία θα σημαίνει στην πραγματικότητα ότι “θα παραδοθώ στο φασιστικό τουρκικό κράτος”, και εκφράζει βεβαιότητα ότι ο λαός της Κύπρου θα στηρίξει τον αγώνα για ελευθερία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy