Ευχές ΑΚΕΛ για το 2021 – «Όλα βοούν ότι ο τόπος χρειάζεται μια μεγάλη και προοδευτική αλλαγή, μια νέα αρχή»

«Το ΑΚΕΛ εύχεται το 2021 να είναι μια χρονιά ευημερίας και προκοπής για ολόκληρο τον κυπριακό λαό -Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους- καθώς και για τους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν και εργάζονται στον τόπο μας», αναφέρει το ΑΚΕΛ στην πρωτοχρονιάτικη διακήρυξη του.

Αναφέρει επίσης ότι «η χρονιά που φεύγει σημαδεύτηκε από μια πρωτόγνωρη πρόκληση για ολόκληρο τον πλανήτη. Είμαστε βέβαιοι ότι η ανθρωπότητα θα νικήσει την απειλή για την ανθρώπινη υγεία. Πρέπει όμως να βγει σοφότερη από τη δοκιμασία της πανδημίας. Να εκτιμήσει έμπρακτα την αξία της επιστήμης ως δύναμη κοινωνικής προόδου και όχι εργαλείο κερδοφορίας. Να επενδύσει πραγματικά στα δημόσια συστήματα υγείας. Να βρει ξανά την ουσία της αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη και τους λαούς, ανάμεσα στους ανθρώπους».

Την ίδια στιγμή, τονίζεται ότι «ο τόπος μας δοκιμάστηκε και συνεχίζει να δοκιμάζεται από την πανδημία. Οι πολίτες έχουν πλέον ξεκάθαρη αντίληψη για την αναποτελεσματικότητα της κυβερνητικής διαχείρισης, μα προπαντός για την οριακή κατάσταση που βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα δημόσια νοσηλευτήρια. Εκφράζουμε την ελπίδα ότι η πανδημία αργά ή γρήγορα θα ξεπεραστεί και στον τόπο μας. Όμως οι κοινωνικές και οικονομικές της συνέπειες δεν θα ξεπεραστούν ούτε εύκολα ούτε γρήγορα. Η κυπριακή κοινωνία απειλείται να βρεθεί μπροστά σε ένα νέο κύμα ανεργίας, φτώχειας και σε ένα νέο πισωγύρισμα στο βιοτικό της επίπεδο. Πρώτη προτεραιότητα του ΑΚΕΛ για αυτό το διάστημα είναι να εργαστεί και να αγωνιστεί για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας, να μην βρεθεί καμιά οικογένεια και κανένας μικροεπιχειρηματίας στον δρόμο, να στηριχθεί το εισόδημα των εργαζόμενων και των μικρομεσαίων, να κατοχυρωθούν τα σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα, να προστατευτεί το ΓΕΣΥ, να υλοποιηθεί πραγματική κοινωνική πολιτική».

«Καθ’ όλο το 2020 συνεχίστηκε η επιθετικότητα της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, οι μεθοδεύσεις για τον εποικισμό της Αμμοχώστου ενώ πλέον στην τουρκοκυπριακή ηγεσία βρίσκεται ένας θιασώτης της διχοτόμησης. Η κατάσταση είναι επικίνδυνη για το μέλλον του Κυπριακού και της ίδιας της Κύπρου. Το ΑΚΕΛ έχει ήδη καταθέσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ολοκληρωμένη πρόταση για το πώς πρέπει -έστω και τώρα- να δράσουμε και αναμένει την ανταπόκριση του Προέδρου. Ταυτόχρονα, και με αυτή την ευκαιρία, το ΑΚΕΛ διατρανώνει προς κάθε κατεύθυνση -εντός και εκτός Κύπρου, ένθεν και ένθεν του συρματοπλέγματος- ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί λύση δύο κρατών στο Κυπριακό. Τέτοιο εφιαλτικό ενδεχόμενο θα σημάνει την αρχή του τέλους για τον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Το ΑΚΕΛ επιμένει ότι μόνο η λύση του Κυπριακού στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο, μόνο η απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας και του λαού μας, μπορεί να εγγυηθεί τη μόνιμη ειρήνη, την ασφάλεια και το μέλλον των επόμενων γενιών στην πατρίδα τους», προσθέτει στην ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ.

«Η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ δεν οδήγησε μόνο το Κυπριακό σε επικίνδυνες ατραπούς. Είναι η κυβέρνηση που γιγάντωσε τη διαφθορά. Εξευτέλισε τους θεσμούς και το κράτος δικαίου. Εμποδίζει τη διαφάνεια. Υπηρετεί απροκάλυπτα τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Διολισθαίνει σε καθεστωτικές πρακτικές και νοοτροπίες.

Όλα βοούν ότι ο τόπος χρειάζεται μια μεγάλη και προοδευτική αλλαγή, μια νέα αρχή, μια νέα πορεία. Το 2021 πρέπει να γίνει σταθμός στην πορεία για να πετύχουμε αυτή τη μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος και ο λαός μας. Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να δυναμώνει τους δεσμούς του με τον κυπριακό λαό. Να παίρνει δύναμη και ορμή από την ιδεολογία του και την 95χρονη Ιστορία του. Να διορθώνει λάθη και αδυναμίες. Να προτάσσει, ακόμα πιο αποφασιστικά και αποτελεσματικά, αιτήματα και διεκδικήσεις που να απαντούν στα σύγχρονα προβλήματα του λαού μας, των εργαζομένων, των νέων ανθρώπων», προσθέτει το ΑΚΕΛ.

«Αυτή είναι η υπόσχεση του ΑΚΕΛ προς ολόκληρο το λαό μας. Καλή χρονιά σε όλους!», καταλήγει η Πρωτοχρονιάτικη διακήρυξη.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.