Ευχές Μπλίνκεν για 1η Οκτωβρίου, επαναλαμβάνει προσήλωση ΗΠΑ σε ΔΔΟ

Έλα στο Google News

Τα συγχαρητήρια του για την 61η επέτειο από την ανεξαρτησία της Κύπρου εκφράζει σε δήλωσή του ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, σημειώνοντας παράλληλα την προσήλωση της χώρας του σε μια λύση στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

«Εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, θα ήθελα να συγχαρώ τον λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς γιορτάζετε την 61η επέτειο της ανεξαρτησίας του έθνους σας», αναφέρει ο κ. Μπλίνκεν στη δήλωσή του.

«Οι αυξανόμενες οικονομικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές ανταλλαγές μεταξύ των πολιτών μας αντικατοπτρίζουν την ισχυρή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών μας», προσθέτει.

Το επόμενο έτος, συνεχίζει ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, «προσβλέπουμε στη συνέχιση της ενίσχυσης και διεύρυνσης της διμερούς μας σχέσης και της συνεργασίας μας για την ασφάλεια».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν πλήρως προσηλωμένες σε μια συνολική διευθέτηση, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, κυπριακής ηγεσίας, για την επανένωση της νήσου σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, έτσι ώστε όλοι οι Κύπριοι να ζουν με μεγαλύτερη ειρήνη και ευημερία», καταλήγει.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.