Ευελιξία στις ασκήσεις με ΝΑΤΟ και τη μεταφορά εξοπλισμού του, ζητά ο Φινλανδός Πρόεδρος

Διαβεβαιώσεις ότι το Ελσίνκι θα εξετάσει τις ενστάσεις που διατύπωσε η Τουρκία αναφορικά με την προοπτική ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και θα δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις έδωσε ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό ομόλογό του και τη Σουηδή πρωθυπουργό ανέφερε ότι θεωρεί πως το ζήτημα πρέπει να συζητηθεί σε «ανώτερο επίπεδο».

Χαρακτήρισε «πάρα πολύ πειστική έκφραση υποστήριξης» τις διαβεβαιώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την αντιμετώπιση τυχόν επίθεσης που δεχθούν οι δύο σκανδιναβικές χώρες στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την ένταξή τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας υπογράμμισε παράλληλα ότι χρειάζεται «ευελιξία» σε ό,τι αφορά τις ασκήσεις με το ΝΑΤΟ και τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού. Είπε χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να δοθεί αφορμή σε κανέναν να αντιδράσει υπερβολικά.

Την ίδια ώρα, επικαλούμενος την πρόσφατη επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Φιλανδός Πρόεδρος εκτίμησε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για ειρήνευση στην Ουκρανία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.