Ευλογιά των πιθήκων: Καθορίστηκε Νοσοκομείο Αναφοράς – Αναμένονται τα αναλώσιμα αντιμετώπισης

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα αναμένεται να έρθουν στην Κύπρο τα αναλώσιμα για αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων, ανέφερε ο σύμβουλος επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας.

Ο Κωνσταντίνος Αθανασίου δήλωσε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι το Νοσοκομείο Αναφοράς θα είναι το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Σημείωσε ωστόσο ότι αν υπάρχει αύξηση των περιστατικών, είναι ήδη σε ετοιμότητα ιδιωτικά εργαστήρια στην Κύπρο, ενώ για εξειδικευμένες εξετάσεις ενδεχομένως να αποστέλλονται σε Γερμανία και Ελλάδα.

Ανέφερε ακόμα ότι σε περίπτωση που υπάρξει περιστατικό ευλογιάς των πιθήκων πριν φτάσουν στην Κύπρο τα αναλώσιμα, τότε θα ζητήσουν τη συνδρομή Ελλάδας και Γερμανίας.

Την ίδια ώρα, ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι χθες οριστικοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα για την διαχείριση της νόσου.

Όπως είπε, στα πρωτόκολλα περιλαμβάνεται ο καθορισμός πρωτοκόλλου για τη διαχείριση των επιβεβαιωμένων περιστατικών και των στενών επαφών των κρουσμάτων, για τη μεταφορά του ασθενούς με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, αλλά και για την παρακολούθηση των περιστατικών.

Σημείωσε  ακόμα ότι τα συγκεκριμένα πρωτόκολλα έχουν αρκετά κοινά, με εκείνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy