Ευλογιά των πιθήκων: Πόσο έτοιμη είναι η Κύπρος – Τι απάντησε ο Υπ. Υγείας

Η Κύπρος είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει περιστατικό της ευλογιάς των πιθήκων, ανέφερε την Κυριακή ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, προσθέτοντας ότι εάν χρειαστεί τα τεστ για τη συγκεκριμένη ασθένεια θα γίνονται στο νησί.

Σε δηλώσεις στη Δερύνεια και ερωτηθείς κατά πόσο η Κύπρος είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει περιστατικό της ευλογιάς των πιθήκων, ο Υπουργός απάντησε ότι «είμαστε πανέτοιμοι. Πριν 3-4 μέρες είχαμε ένα ύποπτο περιστατικό που το χειριστήκαμε άψογα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Το περιστατικό δεν είδε το φως της δημοσιότητας, αλλά ο τρόπος που το χειριστήκαμε δείχνει την ετοιμότητα μας».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον είναι ανησυχητικό το γεγονός πως παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη και ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, χώρα από την οποία έρχονται τουρίστες στην Κύπρο, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι «υπάρχει μια αύξηση κρουσμάτων ανά το παγκόσμιο, ωστόσο στη χώρα μας είμαστε πανέτοιμοι».

Σε άλλη ερώτηση κατά πόσον έφτασαν στην Κύπρο αναλώσιμα τα οποία χρησιμοποιούνται για τα τεστ της ευλογιάς των πιθήκων, ο Υπουργός Υγείας απάντησε πως «τα τεστ εάν χρειαστεί τα κάνουμε ήδη στην Κύπρο. Είναι το τεστ για το ύποπτο περιστατικό, που έχουμε διενεργήσει στο Ινστιτούτο Γενετικής και έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy