«Ευλογημένος» από τον Αρχιεπίσκοπο ο Taek Low – Επιστολές για ταχεία πολιτογράφηση

Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για την πολιτογράφηση του Μαλαισιανού καταζητούμενου.

Όπως σημειώνει ο «Πολίτης» σε σημερινό (4/11) του ρεπορτάζ ο κ. Taek Low είχε τις «ευλογίες» του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομου Β΄, ο οποίος έστειλε τουλάχιστον δύο επιστολές στον τότε Υπουργό Εσωτερικό Σωκράτη Χάσικο και ζητούσε την πολιτογράφηση του Μαλαισιανού, με τον οποίο θα συζητούσαν επενδύσεις σε εκκλησιαστική γη.

Τότε ο Μαλαισιανός άνδρας ήταν ύποπτος και τώρα είναι πλέον καταζητούμενος στις μισές χώρες του πλανήτη, για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα της σύγχρονης ιστορίας. Και ενώ όλοι τον αναζητούν από το 2015, αυτός είχε προλάβει να πραγματοποιήσει ταξίδι αστραπή στην Κύπρο, και με τις συστάσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, να πάρει κυπριακή υπηκοότητα και διαβατήριο.

Έκτοτε εξαφανίστηκε, αφήνοντας στο νησί μας την “επένδυση” των 5 εκατ. ευρώ και το ακίνητο στην Αγία Νάπα. Ευχέτης προς Κύριον o Jho Taek Low όταν το 2015 είδε τον κλοιό να σφίγγει γύρω του με την αποκάλυψη της τεράστιας απάτης του επενδυτικού ταμείου 1MDB, αναζήτησε διαβατήριο κάποιας ευρωπαϊκής χώρας ώστε να μπορεί να διακινείται ελεύθερα.

Όπως σημειώνει ο «Π» οι σύμβουλοι του Taek Low τον παρέπεμψαν στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, διαβεβαιώνοντάς τον ότι διαθέτει τις απαραίτητες προσβάσεις στη κυβέρνηση Αναστασιάδη, ώστε να εξασφαλίσει γρήγορα κυπριακή υπηκοότητα.

Ο κ. Χρυσόστομος Β΄ χωρίς χρονοτριβή την 1η Σεπτεμβρίου του 2015 στέλνει επιστολή οτον τότε υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο και διατυπώνει την επιθυμία του να πολιτογραφηθεί Κύπριος, ο Μαλαισιανός Jho Taek Low.

Arxiepiskopos Jho Low 1

O Μακαριότατος επανήλθε με νέα επιστολή στις 10 Σεπτεμβρίου του 2015 η οποία είναι αποκαλυπτική. Αναφέρει στον Σωκράτη Χάσικο πως ο Jho Taek Low, “έχει ήδη επενδύσει ποσό ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ (5.000.000 ευρώ ΦΠΑ) για αγορά κατοικίας”. Για να γίνει η δουλειά στον σωστό χρόνο, ο Αρχιεπίσκοπος ενημερώνει τον υπουργό Εσωτερικών ότι ο Jho Low “θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 18 Σεπτεμβρίου και θα έχουμε την ευκαιρία να τον συναντήσουμε σε προγραμμαπσμένη συνάντηση, μετά και από δική του επιθυμία, προκειμένου να συζητήσουμε την προώθηση διαφόρων επενδυτικών έργων σε εκκλησιαστική γη”. Ζητάει επίσης “όπως εξετάσετε το αίτημα της πολιτογράφησης του κ. Jho Low, πριν την ημερομηνία άφιξης του στην Κύπρο”, όπως και έγινε. Ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνει επίσης… “Εκφράζοντάς σας τις ευχαριστίες μας για την κατανόηση, ευχόμαστε πλούσιες τις ευλογίες και την ενίσχυση του Κυρίου στα υπουργικά σας καθήκοντα”

Το θέμα της πολιτογράφησης του Jho Taek Low πήγε για έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο στις 11/10 του 2015, όπου εγκρίθηκε ομοφώνως.

“0 κ. Jho Taek Low γεννήθηκε στη Μαλαισία το 1981 και είναι μαλαισιανής υπηκοότητας. Κατά το τρέχον έτος πραγματοποίησε ένα ταξίδι στην Κύπρο (Παράρτημα II). 0 αιτών εμπίπτει στα κριτήρια που όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο με την απόφαση του με αρ. 76.668 και ημερομηνίας 19.3.2014 και ειδικότερα στο κριτήριο Α.3 (Επένδυση σε ακίνητα, αναπτύξεις και έργα υποδομής) (Παράρτημα III). Το Υπουργείο Οικονομικών συμφωνεί με τα προαναφερθέντα στην παράγραφο 3 (Παράρτημα IV). 0 αιτών δεν ικανοποιεί τις πρόνοιες των περί Αρχείου Πληθυσμού Νόμων του 2002 2015, επειδή δεν έχει επταετή παραμονή στην Κύπρο για να μπορέσει ο υπουργός Εσωτερικών για να αποφασίσει γι’ αυτόν (Παράρτημα V). 0 υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος θα παρουσιάσει την πρόταση και ο οποίος διάκειται ευνοϊκά υπέρ της, θα καλέσει το Υπουργικό Συμβούλιο να αποφάσισει αφού λάβει υπόψη τις επενδυτικές δραστηριότητες του κ. Jho Taek Low στη Δημοκρατία κατά πόσο, με βάση το εδάφιο (2) του άρθρου 111Α των περί Αρχείου Πληθυσμού Νόμων του 2002 2015, ο κ. Low πληροί τα κριτήρια και τους όρους που έχει το συμβούλιο καθορίσει για την παραχώρηση της κυπριακής υπηκοότητας σε αλλοδαπούς επενδυτές και στα μέλη της οικογένειας τους και συνεπώς κατά πόσο δικαιολογείται η κατ’ εξαίρεση πολιτογράφηση του αιτούντος. Η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει ήδη ενημερωθεί ανάλογα”. Το νήμα της πολιτογράφησης, από τον Μαλαισιανό απατεώνα, περνάει στην εταιρεία που προώθησε την πολιτογράφηση του, φτάνει στον Αρχιεπίσκοπο, στον υπουργό Εσωτερικών, στο Υπουργικό Συμβούλιο και στη Βουλή που είναι ενήμερη. Επειδή όμως αυτές οι δουλειές θέλουν προσοχή, στην πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο σημειώνεται πως: “Δεδομένου ότι το περιεχόμενο της πρότασης αφορά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τα οποία προστατεύονται από τους περί Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Προστασία του Ατόμου) Νόμους του 2002 2012, η απόφαση δεν θα δημοσιοποιηθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Επιπρόσθετα, για τον ίδιο λόγο τα παραρτήματα της πρότασης έχουν διαβιβαστεί μόνο στη Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου”.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.