Δεν ευνοείται η πρόταση ΔΗΚΟ για εξαιρέσεις γιατρών για 24 μήνες στο ΓΕΣΥ

Αντιδράσεις προκαλεί η πρόταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΚΟ, Πανίκου Λεωνίδου, που προνοεί όπως οι γιατροί που είναι εκτός Γενικού Συστήματος Υγείας να μπορούν να παραμένουν και να εργάζονται σε νοσοκομεία τα οποία εντάσσονται στο ΓεΣΥ για 24 μήνες.

Η πρόταση πήρε αναβολή, αφού, όπως πληροφορούμαστε, φαίνεται να συγκεντρώνει γύρω της αντιδράσεις και ενστάσεις ακόμη και από πλευράς Υπουργείου Υγείας, αφού μια τέτοια συζήτηση αναμένεται να ταράξει τα νερά και πάλι στον τομέα της Υγείας. Μιλώντας χθες στην Πρωινή Έκδοση του «Άστρα», ο διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, υπενθύμισε ότι είχαν δημιουργηθεί αντιδράσεις και είχε κατηγορηθεί ο ΟΑΥ όταν επέτρεψε στους γιατρούς να συνεχίσουν να εργάζονται σε μια προσπάθεια να τους διευκολύνει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, διερωτήθηκε τι άλλαξε σήμερα και προωθείται η συγκεκριμένη πρόταση.

«Αρχικά, για να διευκολύνουμε τους γιατρούς έγινε μια διευθέτηση και ασκήθηκε μεγάλη κριτική στον ΟΑΥ και από τον τέως Υπουργό Υγείας και από τον τέως ΠτΔ και από κόμματα. Κατηγορηθήκαμε ότι ευνοούσαμε το διπλοπόρτι. Έτσι είπαμε για να υπάρχει ηρεμία στο χώρο της Υγείας να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Και δώσαμε στους γιατρούς έξι μήνες παράταση για να μπορέσουν να βρουν στέγη. Έξι μήνες μετά τι έχει αλλάξει; Θα μπούμε ξανά τώρα στην ίδια συζήτηση; Εάν τότε ήταν μια εστία καταχρήσεων, σήμερα δεν είναι; Ό,τι ψηφίσει η Βουλή εμείς θα το σεβαστούμε».

Παρόμοια είναι η τοποθέτηση του Σύνδεσμου Ιδιωτών Ιατρών Συμβεβλημένων με το ΓεΣΥ (ΣΙΣ-ΓεΣΥ), που εκτιμά ότι μια τέτοια αλλαγή θα φέρει επιπλέον προβλήματα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy