Ευοίωνες οι προοπτικές για την ναυτιλία το 2022, λέει ο Υφ. Ναυτιλίας

Ευοίωνες είναι οι προοπτικές για την Κυπριακή ναυτιλία το 2022 δηλώνει ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης ο οποίος υποδεικνύει ότι ο κλάδος της ναυτιλίας αποδείχθηκε ανθεκτικός στην πανδημία. Ο κ. Δημητριάδης προέβη σε δηλώσεις μετά από επίσκεψη του το πρωί της Τετάρτης στα πληρώματα των πλοίων που είναι ελλιμενισμένα στο λιμάνι Λεμεσού.

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, η επίσκεψη του στο λιμάνι Λεμεσού, έγινε «ως πράξη ελάχιστης εκτίμησης προς τους ναυτικούς  την προσφορά και το ρόλο τους στην παγκόσμια εμβολιαστική αλυσίδα, εκτίμηση η οποία συνοδεύτηκε με προσφορά κυπριακών παραδοσιακών εδεσμάτων».


Όπως είπε, η Κύπρος έχει ουσιαστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας «καθώς με έμπρακτες πράξεις κατάφερε να βοηθήσει τους ναυτικούς, στην αλλαγή πληρωμάτων και επαναπατρισμό 55 χιλιάδων ναυτικών. Έχουμε με πρωτοβουλία μας παρουσιάσει ένα παγκόσμιο εμβολιαστικό πρόγραμμα το οποίο ψηφίστηκε από τη διεθνή Οργάνωση Εργασίας. Από τον Ιούνιο το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει  ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα 40 χιλιάδων ναυτικών, το οποίο είναι σε εξέλιξη».

Αναφερόμενος στην κυπριακή ναυτιλία είπε ότι έχει διατηρήσει την συνεισφορά της στην κυπριακή οικονομία στα ίδια επίπεδα, πριν την πανδημία, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι την νέα χρονιά θα δημιουργηθούν οι προοπτικές για καλύτερες μέρες. «Εκτιμώ ότι η νέα χρονιά με την υλοποίηση των δράσεων που είχαμε εξαγγείλει τον περασμένο Οκτώβριο, δημιουργούνται οι προοπτικές για ακόμη καλύτερες μέρες για την Κυπριακή ναυτιλία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.