Ευρεία στήριξη στο μποϊκοτάζ της παρουσίας Ερντογάν

Η κατάσταση στις σχέσεις με την Τουρκία δεν ωφελεί τους Τουρκοκύπριους

Έλα στο Google News

Η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα, η συντεχνία των τ/κ δασκάλων και άλλες οργανώσεις δήλωσαν ότι στηρίζουν την απόφαση των κομμάτων ΡΤΚ και ΚΚΔ να μη συμμετάσχουν στην ειδική συνεδρία της «βουλής» με ομιλητή τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, το ΡΤΚ ανακοίνωσε το αιτιολογικό της απόφασής του να μην παρευρεθεί στη συνεδρία της «βουλής», το οποίο περιλαμβάνει 16 σημεία.

Μεταξύ αυτών τονίζεται ότι το ΡΤΚ δεν μπορεί να αποδεχτεί παρεμβάσεις στα εσωτερικά θέματα του ψευδοκράτους, τη δημοκρατία και τη διοίκηση. Αυτή η κατάσταση στις σχέσεις με την Τουρκία, όπως αναφέρεται, δεν ωφελεί τους Τουρκοκύπριους στην αξιολόγησή τους στο πλαίσιο του καθεστώτος που δικαιούνται στο τραπέζι του διακοινοτικού διαλόγου, αλλά και στη διεθνή κοινότητα, μέρος της οποίας προσπαθούν να γίνουν.

Το ΡΤΚ δηλώνει ότι συνεχίζει με αποφασιστικότητα για την ενσωμάτωση των Τ/κ στη διεθνή κοινότητα, να είναι μέρος του διεθνούς δικαίου και εντός της ΕΕ, θεωρώντας ότι αυτό το όραμα και η αποφασιστικότητά του είναι προς όφελος των Τ/κ, της Τουρκίας και των λαών της περιοχής.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.