Ευρεία σύσκεψη στην Πόλη Χρυσοχούς για το Νοσοκομείο Πόλης και την αναβάθμισή του

Έκκληση στον Υπουργό Υγείας, το Υπουργείο αλλά και τον ΟΚΥπΥ όπως τηρήσουν τις υποσχέσεις τους για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πόλης, έτσι ώστε το νοσηλευτήριο να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά και να προσφέρει ολοκληρωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προς τους δημότες και τους κατοίκους των 30 κοινοτήτων, απηύθυνε ο δήμος της Πόλης Χρυσοχούς ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες.

Η σύσκεψη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε με σκοπό τη συζήτηση του θέματος της αναστολής λειτουργίας των θαλάμων του νοσοκομείου. Κατά τη σύσκεψη επαναλήφθηκε η διαφωνία τους για την εδώ και τρεις μήνες μετακίνηση της μοναδικής καρδιολόγου, που υπήρχε στο νοσοκομείο, όπως επίσης και την πρόσφατη μετακίνηση των δύο μοναδικών ειδικών γιατρών, που κάλυπταν όχι μόνο τους θαλάμους, αλλά και τα εξωτερικά ιατρεία.

Επεσήμαναν επίσης πως ο κόσμος ολόκληρης της περιοχής πραγματικά έχει αγανακτήσει με τις εξελίξεις και δικαίως έχουμε την αντίληψη ότι αντιμετωπιζόμαστε από το κράτος ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Ως εκ τούτου, καταλήγει η ανακοίνωση, καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους, καθώς μετά τη λήξη του lockdown επιφυλάσσονται να αντιδράσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.