Ευρωκοινοβούλιο: Βουλεύτρια έκοψε τα μαλλιά της την ώρα της ομιλίας της

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις γυναίκες του Ιράν η Αμπίρ Αλ-Σαλάνι, ευρωβουλευτής της Σουηδίας, έκοψε την αλογοουρά της στη διάρκεια ομιλίας της μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Πασίγνωστες γαλλίδες καλλιτέχνιδες έκαναν το ίδιο και ανέβασαν το βίντεο στο Instragram.

Μια βουλεύτρια της Σουηδίας στο Ευρωκοινοβούλιο έκοψε τα μαλλιά της στη διάρκεια ομιλίας της, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν που πυροδότησε ο θάνατος της 22χρονης Μαχσά Αμινί κατά την κράτησή της από την αστυνομία ηθών.

“Μέχρι να ελευθερωθεί το Ιράν, η οργή μας θα είναι μεγαλύτερη από τους τυράννους. Μέχρι να είναι ελεύθερες οι γυναίκες στο Ιράν θα είμαστε στο πλευρό σας”, είπε νωρίτερα στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο της Γαλλίας η ευρωβουλευτής Αμπίρ Αλ-Σαλάνι, ιρακινής καταγωγής.

Στη συνέχεια πήρε ένα ψαλίδι και φώναξε: “Jin, Jiyan, Azadi” (“Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία” στην κουρδική γλώσσα) και έκοψε την αλογοουρά της.

Την ίδια ώρα, πολυάριθμες γαλλίδες ηθοποιοί και τραγουδίστριες έκοψαν μια τούφα από τα μαλλιά τους σε αλληλεγγύη με τον αγώνα των γυναικών του Ιράν, όπως φαίνεται σε ένα βίντεο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω Instagram.

Με φόντο το τραγούδι «Μπέλα Τσάο» στα περσικά, αυτές οι ηθοποιοί και οι τραγουδίστριες, μεταξύ των οποίων η Ζιλιέτ Μπινός, η Μαριγιόν Κοτιγιάρ, η Ιζαμπέλ Ιπέρ και οι γαλλόφωνες Βρετανίδες Σαρλότ Ράμπλινγκ και Τζέιν Μπίρκιν, κόβουν μια τούφα μαλλιών μπροστά στην κάμερα, επαναλαμβάνοντας μία κίνηση η οποία έγινε σύμβολο της εξέγερσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ιράν.

Οι θεοκρατικές αρχές στο Ιράν αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες ταραχές των τελευταίων πολλών ετών σε εθνικό επίπεδο μετά τον θάνατο της Αμινί με τις διαδηλώσεις να έχουν πλέον επεκταθεί και στο εξωτερικό σε πρωτεύουσες όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη και η Μαδρίτη σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις διαδηλώσεις στο Ιράν.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.