Ευρωπαϊκή Ένωση: Πότε αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το ψηφιακό πιστοποιητικό


Στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τις 7 ως τις 10 Ιουνίου θα τεθεί προς ψήφιση η συμφωνία για το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid, που θα αφορά τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Ιερόθεος Παπαδόπουλος, είπε αναμένεται το πιστοποιητικό θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νωρίτερο στις 20 Ιουνίου, αν τα κράτη μέλη έχουν ως τότε ολοκληρώσει τις τεχνικές προετοιμασίες.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι αυτή τη στιγμή γίνονται διεργασίες σε τεχνικό επίπεδο, ώστε να μην μπορεί να γίνει παραχάραξη του πιστοποιητικού και να γίνει κατορθωτό να κυκλοφορήσουν πλαστά τέτοια.

Από τη στιγμή που σε αυτό θα περιλαμβάνονται ιατρικά και άλλα προσωπικά δεδομένα, γι’ αυτό και πρέπει να υπάρχει πολλή προσοχή, σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι τα προσωπικά δεδομένα του κατόχου του πιστοποιητικού δε θα φυλάγονται σε καμία βάση δεδομένων, αλλά ο κάθε πολίτης θα επιδεικνύει απλώς το πιστοποιητικό, όταν του ζητείται.

Το πιστοποιητικό, εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος, θα δίνεται σε όλους τους πολίτες που ζουν στην επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμα και αν είναι κάτοικοι τρίτων χωρών.

Σε ότι αφορά ταξιδιώτες από τρίτες χώρες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα μπορούν να κάνουν αίτηση στις αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τόπους για να λαμβάνουν το πιστοποιητικό, εφόσον πληρούν τα κριτήρια.

Θα γίνεται επίσης αποδεκτό αντίστοιχο πιστοποιητικό από τρίτες χώρες, εφόσον ακολουθούν τις νόρμες που εφαρμόζονται στο πιστοποιητικό της ΕΕ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.