Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού και επίσημα η ΛεμεσόςΕπίσημα πλέον η Λεμεσός έχει πάρει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού για το 2020 και προχωρεί με νέα πλάνα αναβάθμισης και επέκτασης των αθλητικών εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων της.

Με σχετική επιστολή του προς τον δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αθλητισμού ACES EUROPE ανακοίνωσε προχθές και επίσημα την απόφαση για απονομή του τίτλου στη Λεμεσό και μαζί με τα συγχαρητήριά του εκφράζει την ικανοποίησή του για το όραμα και τη στρατηγική της πόλης, έτσι όπως παρουσιάστηκαν από το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου. Όπως επισημαίνεται, καθοριστικοί παράγοντες στην απόφαση της ACES Europe ήταν  οι αθλητικές εκδηλώσεις που οργανώνονται στην πόλη, η προσβασιμότητα στις αθλητικές εγκαταστάσεις, οι δράσεις στα σχολεία, οι επικοινωνιακές εκστρατείες για προώθηση του αθλητισμού και η προώθηση του αθλητικού τουρισμού. 


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος, η απονομή του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού ανοίγει μεγάλες προοπτικές για τη Λεμεσό και αποτελεί ισχυρή πρόκληση και κίνητρο για την παραπέρα ενίσχυση και αναβάθμιση του μαζικού κοινωνικού αθλητισμού στην πόλη.

Σε μακροχρόνιο πλάνο, στόχος του Δήμου είναι η δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών και η ουσιαστική αναβάθμιση των υφιστάμενων ως μέρος ενός ευρύτερου επενδυτικού πλάνου στο αθλητισμό της Λεμεσού, όπως είναι η επαναλειτουργία του ΓΣΟ, η οποία έχει ήδη τροχοδρομηθεί από το Δήμο, τον ΚΟΑ και το ΤΕΠΑΚ, η δημιουργία νέων και η αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών πάρκων και των κυψελών αθλητισμού που βρίσκονται σε συνοικίες της πόλης και η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων με διεθνείς αγωνιστικές προδιαγραφές στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, που θα μπορούν να φιλοξενούνται διεθνείς εκδηλώσεις.

Η απονομή του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και η επίσημη εκπροσώπηση τη Λεμεσού στην εκδήλωση θα γίνει από τον δήμαρχο και λειτουργούς του Γραφείου Αθλητισμού.

Χρήστος Χαραλάμπους