Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Τέλη Ιανουαρίου η απόφαση για το εμβόλιο της Astra Zeneca

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ΕΜΑ, ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε πρόσθετα στοιχεία για το υπό ανάπτυξη εμβόλιο της Astra Zeneca και αναμένει την επόμενη εβδομάδα αίτηση από την εταιρεία για την υπό όρους αδειοδότηση. Σύμφωνα με τον EMA, είναι πιθανή η ολοκλήρωση της διαδικασίας και η σχετική απόφαση στα τέλη Ιανουαρίου ανάλογα με την πορεία της αξιολόγησης.


Διαβάστε επίσης:

Εγκρίθηκε προς χρήση το εμβόλιο της Moderna στη Βρετανία

Επιπλέον με σημερινή του ανακοίνωση ο ΕΜΑ σημειώνει ότι η επιτροπή ανθρωπίνων φαρμάκων (CHMP) εκτιμά ότι κάθε φιαλίδιο του εμβολίου της Pfizer μπορεί να περιέχει 6 και όχι 5 δόσεις του εμβολίου.


Σύμφωνα με την οδηγία του ΕΜΑ, για την εξαγωγή έξι δόσεων από ένα μόνο φιαλίδιο, πρέπει να χρησιμοποιηθούν σύριγγες ή / και βελόνες χαμηλού νεκρού όγκου. Ο συνδυασμός σύριγγας και βελόνας χαμηλού νεκρού όγκου θα πρέπει να έχει νεκρό όγκο όχι μεγαλύτερο από 35 μικρολίτρα. Εάν χρησιμοποιούνται συνηθισμένες σύριγγες και βελόνες, μπορεί να μην υπάρχει αρκετό από το εμβόλιο για να εξαχθεί μια έκτη δόση από ένα φιαλίδιο.

Εάν η ποσότητα του εμβολίου που παραμένει στο φιαλίδιο μετά την πέμπτη δόση δεν μπορεί να δώσει πλήρη δόση (0,3 ml), ο επαγγελματίας υγείας πρέπει να απορρίψει το φιαλίδιο και το περιεχόμενό του. Δεν πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση από πολλά φιαλίδια για να συμπληρωθεί η πλήρης δόση και οποιοδήποτε μη χρησιμοποιημένο εμβόλιο πρέπει να απορρίπτεται 6 ώρες μετά την αραίωση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.