Ευσταθίου για Σιζόπουλο: «Μου είναι παγερά αδιάφορος»

Έκπληκτος από την αντίδραση της ηγεσίας της ΕΔΕΚ δηλώνει ο βουλευτής του κόμματος Κωστής Ευσταθίου, καθώς όπως εξήγησε το καταστατικό του κόμματος προβλέπει ότι το ένα τρίτο των μελών του κόμματος δικαιούται να ζητήσει εκλογικό συνέδριο.

Αυτό τον στόχο, είπε, είχε η χθεσινή συγκέντρωση μελών της ΕΔΕΚ τα οποία αποφάσισαν τη διεξαγωγή εκστρατείας συλλογής υπογραφών, έτσι ώστε να συγκεντρωθούν οι υπογραφές του ενός τρίτου των μελών του κόμματος που σύμφωνα με το καταστατικό, θα οδηγήσει σε Συνέδριο.

Για να επιβιώσει η ΕΔΕΚ, τόνισε ο κύριος Ευσταθίου, χρειάζεται ένα δημοκρατικό συνέδριο. Πρόσθεσε ότι ενόσω δεν το βλέπει αυτό η ηγεσία, αλλά βλέπει προδότες και αποστάτες, τότε ο ίδιος δεν  έχει προσδοκίες ότι θα γίνει τελικά ένα τέτοιο συνέδριο. Ξεκαθάρισε  ακόμη ότι το συνέδριο θα πρέπει να συγκληθεί με βάση το μητρώο μελών  του 2017.

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τον κύριο Σιζόπουλο, ο κύριος Ευσταθίου είπε, ότι με τα όσα ακούει ότι τον κατηγορεί, του «είναι παγερά αδιάφορος».

Όσον αφορά τη στήριξη κάποιας από τις υποψηφιότητες για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές, ο κύριος Ευσταθίου είπε ότι ο ίδιος προκρίνει στήριξη της υποψηφιότητας Γιώργου Κολοκασίδη, ωστόσο ανέφερε πως η ΕΔΕΚ σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος γνωρίζει έχει προειλημμένη απόφαση να στηρίξει Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.