Ευθανασία: Συζητά το θέμα η ΟΣΑΚ – Ζητά υποδομές για στήριξη ασθενών

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η Ομοσπονδία Ασθενών συζητά το θέμα της ευθανασίας, δήλωσε στον Άστρα ο πρόεδρος της Μάριος Κουλούμας, ο οποίος τόνισε ότι ο πολίτης θα πρέπει να έχει το νομοθετημένο δικαίωμα της επιλογής.

Όπως ανέφερε στη Μεσημβρινή Έκδοση, το νομοθετικό πλαίσιο θα πρέπει να είναι πολύ αυστηρό και επισήμανε ότι η πολιτεία πριν καταλήξει στο θέμα αυτό, θα πρέπει να προωθήσει δομές και υποδομές που θα στηρίξουν τους ασθενείς στο τελικό στάδιο της ζωής τους.

Δυστυχώς στην Κύπρο, είπε, δεν υπάρχει ανακουφιστική φροντίδα για όλους όσοι βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο, δεν υπάρχουν υποδομές υποκατάστασης, ούτε πλαίσιο και υποδομές για τη μακροχρόνια φροντίδα, τη στιγμή που αυτά υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη.

Κάλεσε την Πολιτεία, τη Βουλή και τους Θεσμούς, πριν προχωρήσουν στη νομοθέτηση της επιλογής, να φροντίσουν όλα αυτά τα κενά που υφίστανται στην Κύπρο.

Επομένως, κατέληξε, η απόφαση του κάθε ασθενή θα πρέπει να γίνεται με ελεύθερη βούληση και όχι από την κατάσταση που προκαλεί η έλλειψη των υποδομών και της φροντίδας.

Επισήμανε επίσης ότι στην Κύπρο υπάρχουν ακόμα οι οικογενειακοί δεσμοί που στηρίζουν τον ασθενή καθώς και η θρησκευτική πίστη, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.