Είναι ευθύνη του Προέδρου να παύσει την Υπουργό Δικαιοσύνης

«Μια κυβέρνηση που στέλνει την Αστυνομία να δέρνει πολίτες σε ειρηνικές διαδηλώσεις, που εξαπολύει παράνομες έρευνες σε σπίτια πολιτών ψάχνοντας ποιοι τη σατιρίζουν, είναι μια κυβέρνηση που έχει περάσει τη γραμμή, την οποία θέτουν το Σύνταγμα, το κράτος δικαίου και η ίδια η δημοκρατία», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Ο Στέφανος Στεφάνου υποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού έχει στραφεί στον αυταρχισμό και την καταστολή, γιατί μόνο αυτό της απέμεινε στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την οργή των πολιτών για τα αδιέξοδα που προκάλεσαν οι πολιτικές της.

Επίσης, σημειώνει ότι η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει ενώπιον της Βουλής -όπου το ΑΚΕΛ έχει εγγράψει τα ζητήματα- για την αστυνομική βία στη διαδήλωση του Σαββάτου και για την καθολική απαγόρευση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, με το πρόσχημα της πανδημίας.

Επισημαίνει ότι «μπροστά σε όλα αυτά που συνέβησαν το περασμένο Σάββατο, καθώς και για την κατάχρηση εξουσίας από την Υπουργό Δικαιοσύνης στην υπόθεση του parody account, η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει επιτέλους την πολιτική ευθύνη» και σημειώνει ότι «η υπουργός έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί. Επειδή όμως είναι προφανές ότι δεν κατανοεί τι σημαίνει πολιτική ευθιξία και να παραιτηθεί, ο Πρόεδρος θα έπρεπε ήδη να την είχε παύσει. Η ευθύνη πλέον είναι δική του».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.