Ευθύνη των Τοπικών Αρχών η εικόνα των περιοχών τους

Του
Χρήστου Χαραλάμπους

 

Καλά τα πρωτόκολλα και οι κάθε είδους συνεργασίες και δράσεις που στοχεύουν στην ανάδειξη της Λεμεσού ως τουριστικού προορισμού, όπως και αδιαμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι αφότου δημιουργήθηκε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού, βρίσκεται σε μια συνεχή κινητοποίηση προκειμένου να επιτύχει τους σκοπούς και τους στόχους της που δεν είναι άλλοι από την ουσιαστική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή, όχι μόνο της πόλης, αλλά και της υπαίθρου της Λεμεσού.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις δράσεις που αναπτύσσει η ΕΤΑΛ, μέσα από σειρά σχεδιασμών και πρωτοβουλιών και ιδιαίτερα με τη συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και την εξασφάλιση τεχνογνωσίας, εμπειριών και κυρίως σημαντικών επιχορηγήσεων, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να συμβάλει ουσιαστικά στην υλοποίηση πρωτοπόρων έργων που αφορούν είτε τη δημιουργία υποδομών είτε την προώθηση καινοτόμων δραστηριοτήτων που προσελκύουν το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών.

Δεδομένα για τα οποία οι Τοπικές Αρχές και άλλοι φορείς της μείζονος Λεμεσού αισθάνονται υπερηφάνεια και συνήθως τα καρπώνονται, αλλά και τα επικαλούνται κάθε φορά που επιθυμούν ή βρίσκονται στην ανάγκη να αναφερθούν στην τουριστική ανάπτυξη που παρουσιάζει η Λεμεσός. Όμως, αυτοί οι ίδιοι φορείς και Αρχές από την πλευρά τους, δεν θα έλεγε κανείς ότι συμβάλλουν στο βαθμό που θα έπρεπε στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της επικράτειάς τους.

Αντίθετα, σε αρκετές περιπτώσεις, με τη δική τους συμπεριφορά, με τις δικές τους παραλείψεις, λειτουργούν αρνητικά για ό,τι θετικό προκύπτει από τη σκληρή δουλειά που κάνουν εκεί στην ΕΤΑΛ ή και κάποιοι άλλοι φορείς που έχουν ως βασικό αντικείμενό τους τη βελτίωση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της Λεμεσού. Γιατί, τι άλλο από «χαλάστρα» συνιστά για την τουριστική εικόνα της Λεμεσού το γεγονός ότι κάποιες Τοπικές Αρχές της μείζονος Λεμεσού, αλλά και της επαρχίας, σφυρίζουν αδιάφορα για μια σειρά από προβλήματα που παρουσιάζουν οι περιοχές τους, τα οποία λειτουργούν αρνητικά στην εικόνα που αποκομίζουν οι επισκέπτες τους.

Προβλήματα που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα, την κατάλληλη συντήρηση δρόμων και πεζοδρομίων, αλλά και υποδομών σε δημοσίους χώρους, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιούνται και από τους τουρίστες. Μια προσεκτική ματιά τόσο στο κέντρο της πόλης και στο πολυσύχναστο παραλιακό μέτωπο και ιδιαίτερα στα σημεία που προσφέρονται για ξεκούραση, είναι αρκετή για να διαπιστώσουν οι ιθύνοντες των Τοπικών Αρχών του λόγου το αληθές. Ανάλογα ζητήματα παρουσιάζονται και σε αρκετές περιοχές της υπαίθρου που προσελκύουν σχεδόν καθημερινά μεγάλο αριθμό ντόπιων και ξένων επισκεπτών.

Μπροστά σ’ αυτή την αδιαφορία των Τοπικών Αρχών, μάλλον η ΕΤΑΛ θα πρέπει να κινητοποιηθεί με υποδείξεις και πιέσεις απαιτώντας από κάποιους να κάνουν το καθήκον τους. Σε αντίθετη περίπτωση, τα θετικά που έχουν κτιστεί δεν θα αργήσουν να γκρεμιστούν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy