Έζησε ένα εφιάλτη το 19μηνο βρέφος – Φέρει εκχυμώσεις, εκδορές, χτυπήματα, σημάδια από δάχτυλαΣε λεπτομέρειες που προκαλούν αποτροπιασμό, αναφέρθηκε ο ανακριτής της υπόθεσης κακοποίησης βρέφους 19 μηνών,το οποίο φέρει εκχυμώσεις, εκδορές, χτυπήματα, σημάδια από δάχτυλα στο δεξί μάγουλο, καθώς και δερματική αλλοίωση στο κεφάλι, το πρόσωπο, το στήθος και την κοιλιά.

Το βρέφος νοσηλεύεται από το βράδυ της Δευτέρας στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου και την ευθύνη για την επιμέλειά του έχουν αναλάβει οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.

Ενώπιον των ανακριτών έχουν τεθεί πληροφορίες και τουλάχιστον δύο μαρτυρίες που φέρουν την 24χρονη μητέρα να εξέθεσε σε διάφορες περιπτώσεις το παιδί σε κίνδυνο και να εκδήλωνε εναντίον του επιθετική συμπεριφορά.   Επρόκειτο παρουσιαστούν ενώπιον του Δικαστήριο σε δύο χωριστές διαδικασίες, ωστόσο η διαδικασία έγινε μόνο για τη μητέρα, εναντίον της οποίας εκδόθηκε διάταγμα κράτησης δύο ημερών.

Οι γονείς του βρέφους αρνούνται ότι κακοποίησαν το βρέφος, με τη μητέρα να ισχυρίζεται ότι οι μώλωπες που έφερε ίσως προκλήθηκαν από πτώση, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Όπως ανέφερε ο ανακριτής, στη μία περίπτωση, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, η 24χρονη είχε θεαθεί στο δρόμο όπου διαμένει, κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά της, να χτυπά βίαια πάνω σε σταθμευμένα οχήματα.

Όσον αφορά τον 26χρονο πατέρα, αφέθηκε ελεύθερος επειδή παρήλθαν οι 24 ώρες κατά τις οποίες μπορούσε να παραμείνει υπό κράτηση, και το Δικαστήριο αποφάσισε ότι θα κατηγορηθεί, μαζί με τη μητέρα, την Παρασκευή.

Στη δική του κατάθεση, ο πατέρας ανέφερε ότι είχε εγκαταλείψει το σπίτι εδώ και ένα μήνα, και ζήτησε, εάν και εφόσον διαπιστωθεί ότι η 24χρονη κακοποιούσε το παιδί, τότε να τιμωρηθεί.

 

Διαβάστε επίσης: Σύλληψη μητέρας για κακοποίηση νηπίου – Στο Μακάρειο το 19 μηνών βρέφος με τραύματα

Κακοποίηση 19μηνου βρέφους: Από τις 3 Ιουνίου είχαν πληροφορίες – Υπο κράτηση η μητέρα

Κακοποίηση 19μηνου βρέφους: Ζήτησε έρευνα η Υπ. Εργασίας