Φαίδωνας για εξώσεις προσφύγων: Εφαρμόζω το νόμο


Το μόνο που κάνει είναι να εφαρμόζει το νόμο και στο πλαίσιο της νομιμότητας να ενεργεί για την ισονομία των πολιτών, την πάταξη των παρανομιών και τον ευπρεπισμό της πόλης, ισχυρίζεται με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, σε απάντηση σε ανακοινώσεις του ΑΚΕΛ Πάφου.

Ο κ. Φαίδωνος λέει πως ένας από «τους τομείς στους οποίους είχε μεγαλουργήσει η κομματοκρατία, το ρουσφέτι και η διαπλοκή στην πόλη μας ήταν και η διαχείριση των τ/κ περιουσιών» και προβάλλει την άποψη ότι «είμαστε περήφανοι και όλοι μιλούν για το πανέμορφο κέντρο της πόλης, απαλλαγμένο από παραπήγματα, παράγκες και κάθε είδους παράνομες κατασκευές, αυτό οφείλεται στην αποφασιστικότητα που επέδειξαν, επωμιζόμενοι τεράστιο κόστος και πολλές αντιδράσεις». Παραθέτει αναλυτικά, επίσης, τις περιπτώσεις όσων αντιδρούν στη δημιουργία πρόσθετου χώρου στάθμευσης, λέγοντας ότι από «τους 11 επηρεαζόμενους περιοίκους, οι οκτώ έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για να γίνει το έργο αλλά και για να υποστούν αμελητέες επεμβάσεις στις περιουσίες που κατέχουν και οι οποίες κυμαίνονται από 6 μέχρι 70 τ.μ., περίπου».

Το ΑΚΕΛ Πάφου και ο βουλευτής του κόμματος στην Πάφο Ανδρέας Φακοντής διατύπωσαν την θέση ότι ο Δήμαρχος Πάφου έχει στην ουσία υποκαταστήσει την υπηρεσία διαχείρισης τ/κ περιουσιών, προβαίνοντας σε εξώσεις προσφύγων και κατεδαφίσεις ακινήτων χωρίς άδειες και χωρίς αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Πάφου αναφέρει πως κάποιοι τον κατηγορούν για δήθεν επεμβάσεις εντός περιουσιών που διατηρούν πρόσφυγες, προσθέτοντας πως «φαίνεται πως δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει ότι στην Πάφο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές της αυθαιρεσίας, της παρανομίας, του βολέματος και των κομματικών εξυπηρετήσεων εις βάρος της πόλης και των κατοίκων της» και αναφέρεται σε μάχη που έδωσε ο ίδιος για άρση παράνομων και παράτυπων περιουσιών σε μη πρόσφυγες ή σε μη δικαιούχους πρόσφυγες.

«Κάποιοι που σήμερα μιλούν, σφύριζαν αδιάφορα για δεκαετίες ή και συμμετείχαν σε αυτό το φαινόμενο σήψης και διαφθοράς», αναφέρει και προσθέτει ότι ο ίδιος αισθάνεται δικαιωμένος.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News