Δεν φαίνεται να τα βρήκαν Προεδρικό και ΔΗΣΥ για τη συμμετοχή των υπουργών της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ

Δεν φαίνεται να τα βρήκαν Προεδρικό και ΔΗΣΥ για τη συμμετοχή των υπουργών της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), παρόλο που η Αννίτα Δημητρίου δήλωσε μετά τη χθεσινή συνάντησή της με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ότι «Για μας είναι λήξαν και νομίζω μετά τη συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι ευρύτερα λήξαν».

Απαντώντας σε ερώτηση, η Αννίτα Δημητρίου είπε ότι συζήτησαν το θέμα με τον Πρόεδρο, λέγοντας ότι από την στιγμή που ο ΔΗΣΥ ανήκει στην αντιπολίτευση και τα πολιτικά κόμματα που στηρίζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανήκουν σε άλλες ευρωπαϊκές πολιτικές ομάδες, δεν είναι πολιτικά λογικό να συμμετέχουν στο ΕΛΚ. Όπως είπε, συμμετέχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και «πολύ ορθά» κι αυτό έχει τη δική του προστιθέμενη αξία. Θέση του ΔΗΣΥ, συνέχισε, είναι ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν δύο υπουργοί στο ΕΛΚ «κι ας μην μεταφέρουμε την εντύπωση ότι εξαρτάται το μέλλον της χώρας ή η επίλυση του Κυπριακού από αυτή καθ’ αυτή τη συμμετοχή τους».

Ταυτόχρονα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, είπε για το ίδιο θέμα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την εκλογή του είχε δεχθεί προσκλήσεις από διάφορες ευρωπαϊκές δυνάμεις και ο ίδιος επέλεξε να συμμετέχει στο ΕΛΚ κι αυτό θα συνεχίσει να πράττει. «Θα είναι μέλος και θα συνεχίσει να είναι μέλος στο ΕΛΚ», πρόσθεσε.

Σημείωσε δε ότι από τη στιγμή που συμμετέχει ο αρχηγός του κράτους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αυτός μεταφέρει τις θέσεις του στο ΕΛΚ, υπάρχει η συνεργασία με το ΕΛΚ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy