Φάκελος Χαλούμι: Η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας και τα θέματα που αναζητούν λύσεις

Τα τυροκομεία θα πρέπει αμέσως και γρήγορα να εφαρμόσουν την νομοθεσία και να αρχίσουν να παράγουν χαλούμια, στη βάση του προδιαγραφών του χαλουμιού ΠΟΠ, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας Ανδρέας Γρηγορίου.

Είναι η μόνη επιλογή τόνισε ο κ. Γρηγορίου σημειώνοντας ότι η αναγνώριση και κατοχύρωση του χαλουμιού ως ΠΟΠ από την ΕΕ δίδει συγκριτικό πλεονέκτημα στο προϊόν μεσοπρόθεσμα μακροπρόθεσμα.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΣΤΡΑ, «ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ» ο κ Γρηγορίου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια μη συμμόρφωσης στη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας.

Επεσήμανε ότι οποιοδήποτε προϊόν παράγεται και ονομάζεται χαλούμι πρέπει να έχει τις προδιαγραφές ΠΟΠ, κι αν οι τυροκόμοι έχουν προϊόντα που δεν συνάδουν με τις προδιαγραφές του προϊόντος ΠΟΠ μπορούν να επιλέξουν να τα διαθέσουν στους πελάτες τους με άλλη ονομασία.

Ένα από τα θέματα για τα οποία αναζητείται λύση είναι το στοκ των προϊόντων που είτε θα εξαχθούν είτε βρίσκονται στα ράφια των υπεραγορών και παρασκευάστηκαν εκτός του προτύπου του χαλουμιού, κι όπως ανέφερε το Υπουργείο γεωργίας αναμένει τις απόψεις των τυροκόμων.

Ως γνωστόν την ερχόμενη Δευτέρα ο Πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τους τυροκόμους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy