Φάρος Περβολιών: Υπεγράφη το Συμβόλαιο για μέτρα προστασίας του παραλιακού μετώπου

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Με στόχο την προστασία από τη θαλάσσια διάβρωση τμήματος του παραλιακού μετώπου με τοποθέτηση ογκολίθων, υπογράφηκε το Συμβόλαιο «Έκτακτα μέτρα προστασίας του παραλιακού μετώπου στην περιοχή Φάρος Περβολιών Λάρνακας».

Σε γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών αναφέρεται ότι «σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου, υπογράφτηκε το Συμβόλαιο «Έκτακτα μέτρα προστασίας του παραλιακού μετώπου στην περιοχή Φάρος Περβολιών Λάρνακας». Το Εργο βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή του Φάρου στα Περβόλια της επαρχίας Λάρνακας και αφορά την προστασία από τη θαλάσσια διάβρωση τμήματος του παραλιακού μετώπου με την τοποθέτηση ογκολίθων».

Το Έργο καλύπτει «συνολικό μήκος περίπου 435 μέτρων του παραλιακού μετώπου στη θαλάσσια περιοχή του Φάρου στα Περβόλια Λάρνακας και περιλαμβάνει την κατασκευή θωράκισης από φυσικούς ογκόλιθους μήκους περίπου 150μ. και 14 προβόλων, εκ των οποίων οι 10 έχουν μήκος περίπου 30μ. έκαστος και οι 4 έχουν μήκος περίπου 35μ – 38μ έκαστος. Ακόμα το Εργο περιλαμβάνει την αποκατάσταση υφιστάμενου οχετού (επέκταση υφιστάμενου οχετού Φ0,60μ για περίπου 10μ.) σύμφωνα με τα σχέδια και όλα τα έγγραφα του Διαγωνισμού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τα έργα έχουν στόχο την προστασία του παραλιακού μετώπου από τη θαλάσσια διάβρωση στο συγκεκριμένο τμήμα του μετώπου. Οι εργασίες θα επιθεωρηθούν από τον Μηχανικό του Έργου, εκπρόσωπο του Κλάδου Θαλασσίων Έργων του Τμήματος, η υλοποίηση του προγραμματίζεται να αρχίσει τον Μάϊο του 2022, με διάρκεια εκτέλεσης 12 μήνες και κόστος €457.000,00 περιλαμβανομένου του ΦΠΑ».

Σημειώνεται ότι «το Συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων Αντώνης Κουτσούλλης και εκ μέρους της Εταιρείας C. Kasinos&Son Ltd, ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Κώστας Κάσινος».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.