Φέσι €4 εκατ. θέλει να βάλει η κυβέρνηση στο λαό για πρόσληψη ΣΥΟΠ!

Η ιδέα για προσωρινή στρατιωτών για να σπουδάσουν στην Αγγλία θα κοστίσει ο κούκος αηδόνι - Πάει για σταύρωμα ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός - Πρόταση για χαμηλότοκο δάνειο από Οργανισμό Χρημ. Στέγης

Η κυβέρνηση είχε το χρόνο να ζητήσει εξαίρεση ενός έτους για τους υποψήφιους φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τις συζητήσεις για το BREXIT και δεν το έκανε, ενώ μόλις πριν από 15 μέρες διαβεβαίωνε τη βουλή και έστελνε επιστολές σε γονείς ότι δεν μπορεί να κάνει απολύσεις από την Εθνική Φρουρά, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα.

Διερωτήθηκε τι έγινε ξαφνικά και η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει προσωρινή απόλυση σε στρατιώτες που θα φοιτήσουν φέτος σε βρετανικά πανεπιστήμια, κάτι είπε που συνιστά ανισότητα και αδικία και παραβίαση της ισονομίας.
Υπάρχουν σημείωσε αντιδράσεις και από άλλους κληρωτούς οι οποίοι πρόκειται να σπουδάσουν σε γερμανικά ή ρωσικά πανεπιστήμια και πληρώνουν δίδακτρα.

Ακόμη διερωτήθηκε γιατί να πρέπει οι πολίτες να επωμιστούν το οικονομικό βάρος της πρόσληψης 200 επιπρόσθετων ΣΥΟΠ που θα στοιχίσουν περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κύριος Κώστα επισήμανε ότι ενώ η προκήρυξη για ΣΥΟΠ δεν έγινε ακόμη και η διαδικασία διαρκεί μέχρι 2 μήνες οι κληρωτοί θα πρέπει να απολυθούν τις επόμενες μέρες. Ανέφερε ακόμη ότι ενώ αρχικά επρόκειτο για μικρό αριθμό τώρα 296 κληρωτοί εξεδήλωσαν πρόθεση για προσωρινή απόλυση.
Κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι ρίχνει την ευθύνη για ένα τόσο σοβαρό θέμα στη βουλή η οποία εάν δεν εγκρίνει τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό για τις 662 χιλιάδες που χρειάζονται θα επωμισθεί και την ευθύνη.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση λειτουργεί όχι μόνο με τρόπο ερασιτεχνικό αλλά για να λύσει κάποια προβλήματα μερικών, ωστόσο μετά ανακάλυψαν ότι δημιουργούνται μεγαλύτερα ζητήματα και έριξαν την μπάλα στη βουλή, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς, με αφορμή τη συζήτηση για την απόλυση κληρωτών που θα φοιτήσουν σε βρετανικά πανεπιστήμια.

Δημιουργούνται πρόσθεσε, αντισυνταγματικές πρόνοιες και ανισότητες. Υπενθύμισε ότι το αρμόδιο υπουργείο άμυνας αρχικά ήταν εναντίον μιας τέτοιας εξέλιξης. Επισήμανε ότι 81 στρατιώτες είχαν βεβαιώσεις από βρετανικά πανεπιστήμια για σπουδές το 2020 και διερωτήθηκε πως το γνώριζαν ότι το υπουργικό θα αποφάσιζε σχετικά.
Σημείωσε πως όντως υπάρχουν και γονείς που δεν θα μπορέσουν του χρόνου να πληρώσουν περισσότερα δίδακτρα για να σπουδάσουν τα παιδιά τους στη Βρετανία, ωστόσο τόνισε η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση η οποία δεν έσπευσε να αντιμετωπίσει έγκαιρα το όλο θέμα.

Ο κύριος Μυλωνάς είπε ότι το κόμμα του δεν θα εγκρίνει τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό και πρότεινε να πάρουν οι οικογένειες φοιτητικό δάνειο από τον Οργανισμό Χρηματοδότηση Στέγης με συγκεκριμένους όρους αποπληρωμής.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy