Φεστιβάλ Κύπρια 2021: 197 προτάσεις από περίπου 27 χώρες

Έλα στο Google News

Το φετινό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ διαμορφώθηκε αφού μελετήθηκαν σε βάθος και οι 197 προτάσεις που υποβλήθηκαν από 27 περίπου χώρες και έχοντας υπόψη τις ιδιάζουσες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας. Ειδικά φέτος δόθηκε μεγαλύτερη σημασία σε εντόπιες παραγωγές για στήριξη των καλλιτεχνών που διαβιούν στην Κύπρο.

«Οι Τέχνες είναι μια αστείρευτη πηγή που κάνει τον κόσμο καλύτερο. Αναπτύσσουν την ενσυναίσθηση, εξυψώνουν την αισθητική μας αντίληψη σε όλες της τις εκφάνσεις και μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Σε δύσκολους καιρούς η σημασία και η αναγκαιότητα των τεχνών καθίσταται ακόμα πιο σημαντική. Γι’ αυτό το Διεθνές Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ επιμένει, άσχετα από τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία, και συνεχίζει απρόσκοπτα την προσφορά του στο κοινό, έστω και μέσα σε δύσκολες για όλους συνθήκες», αναφέρει στο σχετικό σημείωμά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Άντης Παρτζίλης.

Επιδιώξαμε, προσθέτει, να έχουμε ένα πρόγραμμα κυπρο-κεντρικό, με στόχο την ενίσχυση της καλλιτεχνικής κοινότητας της Κύπρου, χωρίς όμως να πληγεί ο διεθνής χαρακτήρας του Φεστιβάλ. Έτσι, στο πρόγραμμα έχουμε παραγωγές από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Κύπρο, αλλά και τη συμμετοχή καλλιτεχνών από την Ιταλία, το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο, με 15 παραγωγές σε 41 παραστάσεις όπερας, θεάτρου, χορού, μουσικής, παραστάσεων για παιδιά και παραστάσεων ανοικτών στο κοινό, προσφέροντας ποιοτική ψυχαγωγία.

Εισιτήρια €15 / €10 μειωμένο / €8 παιδικές παραστάσεις

Εισιτήρια πωλούνται στα γραφεία της ACS COURIER παγκύπρια και ηλεκτρονικά στο www.tickethour.com / τηλ: 77777040

Δικαιούχοι μειωμένων εισιτηρίων είναι μαθητές, στρατιώτες, φοιτητές, συνταξιούχοι, με την παρουσίαση ταυτότητας. Άτομα με αναπηρία δικαιούνται δωρεάν είσοδο.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των διαθέσιμων θέσεων, το κοινό παρακαλείται να κάνει εγκαίρως την αγορά των εισιτηρίων του.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στο θέατρο το βράδυ των παραστάσεων, είναι η προαγορά των εισιτηρίων, καθώς δεν θα πραγματοποιείται πώληση εισιτηρίων από τα ταμεία των θεάτρων.

Θα εφαρμόζονται τα ισχύοντα μέτρα για την πανδημία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.