Παράθυρα/ Ορίζοντας

Φεστιβάλ Τεχνών FANEROMENI22

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου συνεχίζει την παράδοση του Φεστιβάλ Τεχνών Φανερωμένη, ανοίγοντας και φέτος την μεγαλύτερη αυλή της πόλης για το Faneromeni 22. Από τα μέσα Ιουνίου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού, θα πραγματοποιηθεί ένα πολυδιάστατο, διαδραστικό φεστιβάλ τεχνών που φιλοδοξεί να γίνει το πιο ζωντανό κύτταρο πολιτισμού της πόλης.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου: «Αρχή στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις έκανε η νεοσύστατη μπάντα  «Trio Rondine με την συναυλία «Τραγούδια σαν χελιδόνια», την Πέμπτη 23 Ιουνίου.

Ακολουθεί, στις 30 Ιουνίου, η Θεατρική Παράσταση « Ιωάννης Καποδίστριας: στα βήματα ενός μεγάλου ηγέτη», μια παραγωγή της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ένα οδοιπορικό στη ζωή του σπουδαίου πολιτικού, με στάσεις στα σημαντικότερα γεγονότα και τις σημαντικότερες γυναικείες μορφές που συνάντησε στη διαδρομή του.

Στις 14 Ιουλίου το μουσικό σχήμα Macumba παρουσιάζει αυθεντικές συνθέσεις και πρωτότυπες διασκευές, εμπνευσμένες από τη Latin Jazz και τις μουσικές του κόσμου.  Το στυλ της μουσικής που παίζεται από το συγκρότημα Macumba είναι κυρίως μια συνένωση λατινικών, βραζιλιάνων, ισπανικών, Τζαζ και παραδοσιακής μουσικής.

Η παράσταση που συνδυάζει χορό και μουσική  «Ο τόπος εν ο άδρωπος» στις 28 Ιουλίου αποτελεί μια πηγή έμπνευσης από το μνημειώδες έργο του μεγάλου Κύπριου ζωγράφου Αδαμάντιου Διαμαντή (1900-1994) «Ο Κόσμος της Κύπρου» (1967-1972), κάρβουνο και ακρυλικό σε ιρλανδικό λινό σε έντεκα τελάρα (Λεβέντειος πινακοθήκη).    απ[Η [σ[σαλκδσλ΄φκλδΟ Κύπριος συνθέτης Ευαγόρας Καραγιώργης, προσεγγίζει μουσικά το σπουδαίο αυτό έργο και το 2000 ολοκληρώνει το έργο του «Ιστορία μιας εικόνας».

Το μαγικό αυτό ταξίδι κλείνει, στις 15 Σεπτεμβρίου, η ομάδα Γιασεμίν  με μια πολύ ξεχωριστή πρόταση, την παράσταση «Ο Μαγικός Κύκλος», εμπλέκοντας μια πλειάδα καταξιωμένων καλλιτεχνών που ο καθένας ξεχωρίζει στον τομέα του. Η έμπνευση για αυτή την παράσταση πηγάζει από τον μαγικό κόσμο του τσίρκου με μια μεγάλη και εντυπωσιακή παραγωγή με ηθοποιούς, χορευτές, μουσικούς, ζογκλέρ, ακροβάτες, κλόουν, δίνοντας χώρο στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Eπιπλέον, η αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος μετατρέπεται και αυτή τη χρονιά σε ένα υπαίθριο καλοκαιρινό κινηματογράφο για μικρούς και μεγάλους, με μια σειρά προβολών σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου. Οι ταινίες που θα προβληθούν φέτος είναι: «ΕNCANTO (2021)» (7/7/22 – 21:00), Ντοκιμαντέρ“ Eleonora’s Falcon -Life in Balance» (07/07/22- 20:00) «Jungle cruise (2021)» στις 21/7/22 – 21:00), Ντοκιμαντέρ“ Eleonora’s Falcon -Life in Balance» (21/07/22 – 20:00) «Ghostbusters afterlife (2021)» (4/8/22 – 21:00) και «Coco (2017)» (8/9/22 – 21:00).

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Φανερωμένη, Λευκωσία

Για πληροφορίες: 22 128157

Boccf Faneromeni 22 35816

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.