Παράθυρα/ Ορίζοντας

Φέτος πάει Αγρό το Φεστιβάλ Ξαρκής

Η 9η διοργάνωση του νομαδικού Φεστιβάλ τεχνών, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, θα διεξαχθεί μεταξύ 15 και 17 Ιουλίου. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Πιστό στη νομαδική του παράδοση, το Φεστιβάλ Ξαρκής 2022 μετακομίζει στον Αγρό, ένα ορεινό χωριό στην επαρχία Λεμεσού, γνωστό για τα τριαντάφυλλά του, το νερό του και τον ζωντανό αγροτουρισμό του. Από τις αρχές Ιουλίου, καλλιτέχνες, πολιτιστικοί παράγοντες και εκπαιδευτικοί από όλο τον κόσμο θα αλληλεπιδρούν με την τοπική κοινότητα, για να δημιουργήσουν καλλιτεχνικά έργα με συμμετοχικό τρόπο. Τα αποτελέσματα θα μοιράζονται με το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του τριήμερου Φεστιβάλ, από 15 έως 17 Ιουλίου.»

Το φετινό διεθνές πρόγραμμα περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια, ζωντανές παραστάσεις και συναυλίες, προβολές ταινιών, διαδραστικά παιχνίδια και πολλά άλλα, και είναι κατάλληλο για παιδιά και ενήλικες όλων των ηλικιών. Το Φεστιβάλ διερευνά ζητήματα αποικιοκρατίας και διατομεακότητας με δημιουργικό, συμμετοχικό τρόπο, εμπλέκοντας τις κοινότητες και ακούγοντας τις δικές τους εμπειρίες.

«Μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας στις τελευταίες εκδοχές, ανυπομονούμε να φέρουμε ξανά μαζί καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, ντόπιους και επισκέπτες στο όνομα της κοινοτικής εμπλοκής, της ψυχαγωγίας, της συμμετοχής, της κοινωνικοοικολογικής ένταξης και της βιωσιμότητας», δήλωσε η Χριστίνα Σκαρπάρη, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ.

Το Ξαρκής, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2013, συνεργάζεται με πολιτιστικούς φορείς και κοινότητες. Με το πέρασμα των χρόνων, το Φεστιβάλ εξελίχθηκε σε μια διαπολιτισμική ανταλλαγή, φέρνοντας σε επαφή πολιτιστικούς παράγοντες όπως συντονιστές του προγράμματος φιλοξενίας, εικαστικούς καλλιτέχνες/-ιδες, μουσικούς, σχεδιαστές/-ριες, ερμηνευτές/-ριες, ερευνητές/-ριες και εκπαιδευτικούς/-ριες από όλο τον κόσμο για να συνεργαστούν με τοπικές κοινότητες.

Στο Φεστιβάλ στον Αγρό θα διατίθεται υπηρεσία φαγητού και μπαρ. Οι επιλογές διαμονής περιλαμβάνουν κάμπινγκ στο πάρκο του Αγίου Λουκά, καθώς και δωμάτια και διαμερίσματα στοχωριό και σε κοντινά χωριά, για τα οποία μπορείτε να κάνετε κράτηση διαδικτυακά. Ο Αγρός είναι προσβάσιμος με αυτοκίνητο ή μέσω της δημόσιας συγκοινωνίας που προσφέρεται σε όλο το νησί. Τριήμερα ή μονοήμερα εισιτήρια διατίθενται σε προπώληση στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ σε προσιτές τιμές.

 Φεστιβάλ Ξαρκής 2022

Αγρός, 15, 16, 17 Ιουλίου

Πληροφορίες: https://xarkis.org/

290270580 3188559291396109 6549875943419017322 N 2048X684 1

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.