Φεύγει με επαίνους, αλλά δικαιολογημένα ανησυχεί ο Θωμάς Αντωνίου

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Του Νεόφυτου Νεοφύτου


 

«Νίκη» του πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου στο χώρο της Υγείας είναι η απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη να κάνει δεκτή την παραίτηση του προέδρου του ΟΑΥ, Θωμά Αντωνίου.

Αναγνωρίζεται ότι ο Θωμάς Αντωνίου εργάστηκε συνειδητά για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, αλλά και για να προστατευθεί από τους πολέμιούς του. Φεύγει λοιπόν με ήσυχη τη συνείδηση. Φεύγει με πολλούς επαίνους τόσο από εκείνους που τον διόρισαν, όσο και από τους συνεργάτες του στον ΟΑΥ, αλλά κυρίως από την ίδια την κοινωνία των πολιτών. Ακόμη και η Επιτροπή Ασυμβίβαστου ένιωσε την ανάγκη στο πόρισμά της να σημειώσει ότι συνάντησε έναν άνθρωπο έντιμο και ειλικρινή και ο οποίος αγαπούσε αυτό που έκανε.

Από πλευράς του ο κ. Αντωνίου βαθιά συγκινημένος εξέφρασε ευχαριστίες, αλλά και ανησυχία για την πορεία του ΓεΣΥ. Απαιτείται, είπε, επαγρύπνηση από τους ίδιους τους πολίτες γιατί δεν έπαψαν ποτέ οι πολέμιοι του ΓεΣΥ να θέλουν να το υποσκάψουν, να αλλάξουν τη φιλοσοφία του και να το οδηγήσουν σε χρεοκοπία.


Η κοινωνία των πολιτών, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνίου, θα πρέπει να ανησυχεί όχι μόνο για την κατάκτηση του ΓεΣΥ, αλλά και για όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις και να είναι έτοιμη και αποφασισμένη να τις προστατέψει. Κι έχει απόλυτο δίκαιο.

Με το ΓεΣΥ, όπως αυτό εφαρμόστηκε και λειτούργησε, έχουν θιχτεί μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και κατεστημένα -ιδιωτικές κλινικές και μεγαλογιατροί, φαρμακοβιομηχανίες, ασφαλιστικές εταιρείες κ.λπ.- τα οποία δεν έπαψαν ποτέ και ούτε θα πάψουν να υποσκάπτουν με κάθε τρόπο και μέσο το ΓεΣΥ.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ηγέρθη θέμα ασυμβίβαστου για τον Θ. Αντωνίου μετά που ο κ. Αντωνίου αρνήθηκε εκπτώσεις στο μονοασφαλιστικό ΓεΣΥ, υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του ΟΑΥ και διεκδίκησε τα 150 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση και μετά τη λαϊκή κατακραυγή, η οποία απέτρεψε το διορισμό του κ. Πέτρου Αγαθαγγέλου, γνωστού πολέμιου του ΓεΣΥ, στον ΟΑΥ.


Είναι ενδιαφέρον ποιος θα διοριστεί νέος πρόεδρος του ΟΑΥ και ποια θα είναι η πορεία του Οργανισμού χωρίς τον Θ. Αντωνίου.

Σημείωση: Ευχαριστούμε τον Θωμά Αντωνίου για τη συνεργασία του με την εφημερίδα μας και γενικά με τα ΜΜΕ, η οποία είχε κοινό στόχο την καθιέρωση του ΓεΣΥ και την επίλυση των προβλημάτων του.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.