Φιάσκο Κυβέρνησης: Γονείςκαι εθνοφρουροί προχωρούν σε αγωγές για απώλεια σπουδών

Γονείς θεωρούν ότι τα παιδιά τους εκτέθηκαν σε μπούλιγκ και λόγω του ότι ορισμένοι αξιωματικοί όταν πληροφορήθηκαν ποιοι θα έφευγαν για σπουδές (με βάση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για προσωρινή απόλυσή τους) τους άλλαξαν πόστο και όταν αυτό έγινε γνωστό άρχισε ο στιγματισμός.

Οπως αναφέρει ο Φιλελευθερος, οι γονείς των παιδιών θα διεκδικήσουν μεταξύ €7 εκατ. και €14 εκατ.  Εφόσον οι επηρεαζόμενοι εθνοφρουροί είναι 100, θα υποστούν κατά μέσον όρο ζημιά €70.000, οπόταν θα διεκδικηθούν από την Πολιτεία €7 εκατ. Αν οι επηρεαζόμενοι που πέτυχαν εγγραφή είναι (όπως υποστηρίζουν κάποιοι) 200, τότε οι διεκδικήσεις θα εκτοξευθούν στα €14 εκατ.

Οι γονείς θεωρούν πως μετά την απόφαση-φιάσκο του Υπουργικού για προσωρινή απόλυση των εθνοφρουρών που θα εγγράφονταν σε βρετανικά πανεπιστήμια, πολλοί έσπευσαν και ενεγράφησαν δημιουργώντας οικονομικές δεσμεύσεις τόσο με πανεπιστήμια όσο και με φοιτητικές εστίες, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν αεροπορικά εισιτήρια και άλλα έξοδα.

Όπως εξήγησε, όσοι έκαναν εγγραφή ανέλαβαν δεσμεύσεις έναντι των πανεπιστημίων και το ίδιο ισχύει και με όσους έκλεισαν διαμονή σε εστίες. Ειδικά για τις εστίες, κάποιοι κατέβαλαν ως προκαταβολή 20%-30% του συνολικού κόστους, ενώ άλλοι πλήρωσαν ολόκληρο το ποσό.

Είπε, επίσης, πως ο μόνος τρόπος απεγκλωβισμού, με βάση τα συμβόλαια που υπογράφονται και τα οποία στηρίζονται στη νομοθεσία της Βρετανίας, είναι είτε να βρεθεί άλλος φοιτητής στη θέση που κράτησες, είτε να βρεθεί άλλος φοιτητής να κλείσει θέση στην εστία με την οποία έχεις συμβληθεί.

Τα προκαταρκτικά αυτά έξοδα κυμαίνονται στις €20.000 για τον κάθε φοιτητή. Από αυτά €9.000-€10.000 αφορούν το πανεπιστήμιο και άλλες €8.000-€10.000 τις εστίες.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News