Φιάσκο με κάρτα οπαδού: Ρίχνει την ευθύνη στην Αστυνομία ο ΜιχαηλίδηςΣτο φιάσκο που δημιουργήθηκε με τις συλλήψεις λάθος οπαδών της Ομόνοιας στο αιώνιο ντέρμπι μεταξύ Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, μιλώντας στον Super Sport FM 104.0.

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, τόνισε ότι δεν έχουν καμία ευθύνη για τις συλλήψεις που έγιναν από την Αστυνομία, ενώ έκαναν απλά την ταυτοποίηση μέσω του υπεύθυνου λειτουργού. 


«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η διαδικασία που ακολουθείται όπως ενημερώθηκα κι εγώ είναι ότι η αστυνομία δίνει κάποιες φωτογραφίες στον ΚΟΑ για ταυτοποίηση και υπάρχει εξουσιοδοτημένος λειτουργός που κάνει την ταυτοποίηση. Όπως έχω πληροφορηθεί από τον συγκεκριμένο λειτουργό, η αστυνομία έδωσε έξι φωτογραφίες σε αυτόν και ταυτοποιήθηκαν και οι έξι. Δεν είναι υπεύθυνος ο ΚΟΑ για να πει ότι αυτός ευθύνεται, ότι αυτός έριξε»

Η αστυνομία λέει άλλα, ότι ο ΚΟΑ τους είπε ποιους να συλλάβουν: «Εκτός από το ότι δεν έχει σχέση ο ΚΟΑ με οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα, δεν έχει και κανένα δικαίωμα ο ΚΟΑ να προβεί σε τέτοιου είδους ενέργειες, μόνο την ταυτοποίηση κάνει. Δεν θέλω να μπω στο παιχνίδι αλληλοεπίρρηψης ευθυνών και ειδικά με την αστυνομία».

«Γι’ αυτό η στεναχώρια μου είναι διπλή. Εμείς δεν θέλουμε να πούμε ότι ευθύνεται ο α΄ ή ο β΄. Εγώ ενημερώθηκα και έχω ζητήσει από την Γενική Διευθύντρια να μου κάνει μια έρευνα για το θέμα αυτό για να ενημερώσω και το δ.σ. και τον κόσμο. Αν έγινε οποιοδήποτε λάθος από τον οργανισμό δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να βγούμε και να πούμε ότι κάναμε λάθος. Το θωρώ αδύνατο να έγινε λάθος από τον λειτουργό αλλά καλύτερα να περιμένουμε. Όπως είναι το σύστημα δεν μπορεί να δείχνει τον Άλκη και να σου πω εγώ είναι ο Ανδρέας».

Ο δικηγόρος των ατόμων που συνελήφθησαν και αφέθησαν:

«Το είπα δεκάδες φορές. Όποιος λέει ότι η κάρτα φιλάθλου ευθύνεται για όλα τα κακά λέει ψέματα. Όποιος λέει ότι δεν έχει σχέση με τα προβλήματα η κάρτα πάλι λέει ψέματα. Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Ο νομικός έχει κάθε δικαίωμα να μιλά για την ταλαιπωρεί των πελατών του. Με στεναχωρεί σαν άνθρωπο που έχει ανάμειξη σε όλα αυτό. Περιμένω την πλήρη εικόνα και θα πούμε τι έχει συμβεί. Με την αστυνομία συνεργαζόμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο και δεν θέλω να μπούμε σε αυτή την διαδικασία να ρίχνει ο ένας ευθύνες στον άλλο».

«Πρέπει να γίνει αμέσως μια συνάντηση για να συζητηθούν τα θέματα και περιμένω ότι ίσως και σήμερα να γίνει μια διευθέτηση για να συναντηθούμε να το συζητήσουμε

Πολλοί λένε ότι η κάρτα είναι δημιούργημα κάποιων για να διώξουν τους οργανωμένους: «Έκανα μια προσπάθεια η οποία δεν είχε ακόμα αποτέλεσμα. Θα συνεχίσω τις προσπάθειες μου για να συναντηθούμε με τους οργανωμένους για να δούμε αν μπορεί να υπάρξει μια διαφορετική διευθέτηση. Καταλήξαμε πριν μερικούς μήνες ότι χρειάζονται κάποιες αλλαγές στην νομοθεσία αλλά κόλλησε το θέμα. Ίσως τώρα γίνει μια προσπάθεια να αλλάξει κάτι. Νιώθω μεγάλη στεναχώρια από την εικόνα που παρουσιάζεται στα γήπεδα με την μικρή προσέλευση. Αυτό είναι δεδομένο. Από την άλλη έχει επέλθει μια μεγάλη ηρεμία στα γήπεδα και δεν υπάρχουν εκείνα τα επεισόδια. Θεωρώ και το έλεγα πάντα ότι ένα μέτρο πρέπει να δουλέψει κάποιο χρονικό διάστημα για να δούμε τα αποτελέσματα του. Εμείς σαν δ.σ. πήραμε απόφαση να βγούμε σε προσφορές για να γίνει μια εμπεριστατωμένη μελέτη μετά από δύο χρόνια του θεσμού. Θα γίνει με την λήξη του πρωταθλήματος. Δεν γίνεται από τους πρώτους μήνες να γίνονται όλοι ειδικοί. Τα δύο χρόνια είναι ένα καλό δείγμα».