Φικρί Ατάογλου, ο νέος πρόεδρος του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος – Αποχώρησε ο Σερντάρ ΝτενκτάςΟ Φικρί Ατάογλου είναι πλέον ο νέος πρόεδρος του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος μετά την αποχώρηση του Σερντάρ Ντενκτάς που οδήγησε στο εκλογικό συνέδριο του περασμένου Σαββάτου.

Μιλώντας στο 19ο τακτικό γενικό και εκλογικό συνέδριο ο αποχωρήσας πρόεδρος, Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι δεν είναι έτοιμος ακόμα να εξαγγείλει υποψηφιότητα για τις «προεδρικές εκλογές» την ερχόμενη άνοιξη.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ατάογλου ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του ΔΚ και όπως ο ίδιος ανέφερε σε σημερινό του ευχαριστήριο μήνυμα, οι εκλογές έγιναν με την μεγαλύτερη συναίνεση. Στο συνέδριο αναγνώσθηκαν και τα 76 μέλη του ανώτατου κομματικού οργάνου, που λέγεται κομματική βουλή, και τα οποία εγκρίθηκαν από τους συμμετέχοντες.

Στην ομιλία του στο συνέδριο ο Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι είναι ενεργός πολιτικός εδώ και 30 χρόνια, λέγοντας ότι σε αυτό το διάστημα έχει ζήσει πολλά, έχει χάσει φίλους αλλά το Κυπριακό είναι ακόμα άλυτο. Το Κυπριακό, ανέφερε, θα λυθεί στη βάση της «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, λέγοντας ότι το ΔΚ έχει ως βασική αρχή την στήριξη του «κράτους» και υπερασπίστηκε την «λύση βήμα – βήμα».

Ανέφερε επίσης ότι γνωρίζει πως υπήρχαν κάποιοι που περιμέναν να ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του για τις «προεδρικές», αλλά «δεν είμαι έτοιμος να ανακοινώσω κάτι τέτοιο». Μπροστά του, είπε, υπάρχουν δύο επιλογές, η μία να μείνει χωρίς θέση τα επόμενα 5 χρόνια και να καθαρίσει το όνομά του και η άλλη να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος και να είναι στο δεύτερο γύρο – όπως είπε – των «εκλογών» αναλαμβάνοντας την «προεδρία».

Και οι δύο επιλογές, πρόσθεσε, είναι δύσκολές και την απόφαση θα την λάβει σύντομα.