Φλόριντα: Παράνομη έκρινε δικαστήριο την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Είκοσι πολιτείες και μεγάλες αεροπορικές εταιρείες έχουν ζητήσει την άρση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας κυρίως στα αεροπλάνα, καθώς και σε άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δικαστήριο της Φλόριντα αποφάνθηκε πριν λίγες ημέρες ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι «παράνομη».

Στο σκεπτικό της δικαστικής απόφασης αναφέρεται ότι τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) είχαν υπερβεί τα όρια της δικαιοδοσίας τους με την επιβολή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δέχεται εδώ και καιρό πιέσεις να χαλαρώσει ή να ανακαλέσει το μέτρο. Είκοσι πολιτείες και μεγάλες αεροπορικές εταιρείες έχουν ζητήσει την άρση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας κυρίως στα αεροπλάνα, καθώς και σε άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ωστόσο, την προηγούμενη εβδομάδα, οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές είχαν παρατείνει κατά 15 ημέρες το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από ταξιδιώτες σε αεροπλάνα, τρένα, λεωφορεία, ταξί και σταθμούς συγκοινωνιών, υπογραμμίζοντας πως χρειάζονταν επιπλέον χρόνο για να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο της πρόσφατης έξαρσης των κρουσμάτων κοροναϊού.

Δεν υπήρξε άμεσος σχολιασμός της απόφασης του δικαστηρίου της Φλόριντα από τον Λευκό Οίκο, αλλά ούτε και από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.