Φοιτητική χορηγία: Μέχρι πότε θα υποβάλλονται αιτήσεις – Τα εισοδηματικά κριτήρια

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την φοιτητική χορηγία.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του Άστρα, ο Ανώτερος Οικονομικός λειτουργός, Γαβριήλ Μίθηλλος, ανέφερε ότι η τελευταία μέρα υποβολής της αίτησης είναι η 31η Μαρτίου.

Υπενθύμισε ότι δικαιούχοι είναι όλοι οι φοιτητές που οι ίδιοι και οι οικογένειες τους είναι Κύπριοι και Ευρωπαίοι πολίτες. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια και κριτήρια με βάση την αξία της περιουσίας και τις καταθέσεις των πολιτών που δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 1.2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Μίθηλλος ανέφερε ότι το εισοδηματικό όριο είναι 59 χιλιάδες ευρώ το χρόνο και αυξάνεται ανά 5 χιλιάδες για κάθε οικογένεια εάν έχει πέραν των 2 παιδιών. Επισήμανε επίσης ότι η παραλαβή των αιτήσεων θα γίνεται μόνο από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη και τα Κέντρα του Πολίτη.

Τόνισε παράλληλα ότι οι αιτητές θα λάβουν μήνυμα παράληψης στο κινητό τηλέφωνο εντός 48 ωρών, προσθέτοντας ότι αν δεν το λάβουν, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το ΚΕΠ ή το ΚΕΠΟ στο οποίο υπέβαλαν την αίτησή τους, για διευκρίνιση.

Ο κ. Μίθηλλος ξεκαθάρισε ότι στην περίπτωση που αιτήσεις έχουν ελλείψεις, θα γίνεται ενημέρωση ώστε οι αιτητές να συμπληρώσουν όλα τα έγγραφα.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.