Φον ντερ Λάιεν: Χαμηλές προσδοκίες για συμφωνία για έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Περιορισμένες προσδοκίες πως θα υπάρξει συμφωνία για την απαγόρευση της εισαγωγής πετρελαίου στο πλαίσιο του έκτου πακέτου κυρώσεων τις επόμενες 48 ώρες εξέφρασε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την άφιξή της στην έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ωστόσο πως οι διαβουλεύσεις έχουν ωριμάσει και πως αναμένει πως θα υπάρξει κατάληξη.

Όπως ανέφερε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, έχουν βρεθεί λύσεις σε όλα τα ζητήματα εκτός από ένα που αφορά την εισαγωγή αργού πετρελαίου μέσω αγωγών.

Σημειώνοντας πως έχει γίνει σκληρή εργασία για τα πέντε προηγούμενα πακέτα κυρώσεων, η κ. Φον ντερ Λάιεν πρόσθεσε πως «ποτέ δεν ήταν εύκολο» όπως συμβαίνει και τώρα με το έκτο πακέτο κυρώσεων.

«Η Επιτροπή και η Γαλλική Προεδρία εργάζονται εντατικά τις τελευταίες ημέρες για να υπάρξει πρόοδος με αυτό το πακέτο» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως αν και «δεν είμαστε ακόμη εκεί» η συζήτηση «έχει σίγουρα ωριμάσει».

Υπογράμμισε πάντως πως έχει χαμηλές προσδοκίες πως το ζήτημα θα λυθεί τις επόμενες 48 ώρες, χωρίς να αποκλείει κατάληξη αμέσως μετά. Τόνισε ωστόσο πως το κλειδί για την επιτυχία είναι η αλληλεγγύη προς την Ουκρανία και ενότητα της ΕΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΓΚ/ΑΓΚ)

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.