Φον Ντερ Λάιεν: Εξωφρενικά όσα συνέβησαν στην Ουάσιγκτον – Η αμερικανική δημοκρατία είναι ανθεκτική

Την εκτίμηση ότι η αμερικανική δημοκρατία είναι ανθεκτική και με τον Τζο Μπάιντεν η ΕΕ αναμένει τέσσερα γόνιμα χρόνια διαλόγου και καλής συνεργασίας, εξέφρασε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Διαβάστε επίσης:

Καταλογισμός ευθύνης στον Τραμπ για τα επεισόδια του Καπιτωλίου από τον Μπόρις Τζόνσον

ΗΠΑ: Εξήντα οκτώ άτομα έχουν συλληφθεί μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Κομισιόν, ανέφερε ότι «αυτό που συνέβη χθες στην Ουάσιγκτον είναι τόσο τρομακτικό όσο είναι εξωφρενικό. Ωστόσο, το γεγονός ότι την ίδια νύχτα, ο Τζό Μπάιντεν επιβεβαιώθηκε ως ο επόμενος Αμερικανός Πρόεδρος δείχνει πόσο ανθεκτική είναι η αμερικανική δημοκρατία».

«Ο Τζο Μπάιντεν έχει τώρα ένα τρομακτικό έργο μπροστά του. Πρέπει να φέρει ειρήνη και ενότητα. πρέπει να γεφυρώσει τις βαθιές διαφορές και πρέπει να αντιμετωπίσει τα μεγάλα ζητήματα του μέλλοντος – ξεπερνώντας την πανδημία, πώς να αντιμετωπίσουμε την παγκόσμια οικονομική κρίση ως αποτέλεσμα αυτής της πανδημίας, πώς να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας από την κλιματική αλλαγή, πώς να προωθήσουμε την ψηφιοποίηση και άνω όλα, πώς να ενισχύσουμε τη δημοκρατία», σημείωσε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Εξέφρασε την ετοιμότητα της Ευρώπης «να συνεργαστεί πολύ στενά με τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο σε όλα αυτά τα θέματα».

«Μετά από αυτά τα τέσσερα πολύ άκαρπα χρόνια που έχουμε ζήσει, περιμένουμε τώρα τέσσερα γόνιμα χρόνια διαλόγου και καλής συνεργασίας»,  κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy