Φώναξαν για τον Ακάμα έξω από το Προεδρικό

ΑΚΕΛ: Μεθοδεύσεις για εξυπηρέτηση μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων

 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη έξω από το Προεδρικό Μέγαρο μεγάλη διαμαρτυρία ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το μέλλον του Ακάμα, την οποία διοργάνωσε η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου. Στη διαμαρτυρία, την οποία στήριξε το ΑΚΕΛ, συμμετείχαν βουλευτές του κόμματος, ενώ το «παρών» του έδωσε και ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα, η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου είχε απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να λάβουν μέρος στην εκδήλωση με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τον Ακάμα», απαιτώντας περιβαλλοντικά σωστές, κοινωνικά δίκαιες και οικονομικά αντικειμενικές ρυθμίσεις του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της περιοχής.


«Η κυβέρνηση με τις πολιτικές χαλαρώσεων και διευκολύνσεων στους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης και στους πλασιέ κυπριακών διαβατηρίων σε ξένους ολιγάρχες του πλούτου, με τις πολιτικές λιτότητας καθίσταται συνυπεύθυνη στην υποβάθμιση και καταστροφή του περιβάλλοντος. Υιοθετούμε τις διαπιστώσεις ότι με βάση τις τελικές τοποθετήσεις και αιτιολογημένες εισηγήσεις των μελών της Ad-hoc Επιτροπής για την Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση, το Αναθεωρημένο Τοπικό Σχέδιο Ακάμα θα επιφέρει, πέραν κάθε εύλογης αμφιβολίας και επιστημονικής επιφύλαξης, σοβαρές, αρνητικές, συσσωρευτικές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον και το μοναδικό τοπίο της χερσονήσου Ακάμα», ανέφεραν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, υπογραμμίζοντας ότι το περιβάλλον θυσιάζεται για χάρη μιας αμφιλεγόμενης ανάπτυξης.

Το ΑΚΕΛ, το οποίο αντιτάχθηκε διαχρονικά στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, που με αδιαφανείς και παράνομες διαδικασίες επιχειρεί να εξυπηρετήσει μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που οδηγούν στην καταστροφή του Ακάμα, στη δική του ανακοίνωση ανέφερε πως «η χερσόνησος του Ακάμα είναι μοναδικός οικότοπος για την Κύπρο και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τα δικαιώματα των ιδιοκτητών γης αλλά και τις κοινότητες της περιοχής».

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.