Φωνάζει η ΕΔΕΚ… αλλά όχι γιατί την ξεγέλασαν οι Αναστασιάδης – Αβέρωφ!

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Είναι πραγματικά λυπηρό για το πώς πολιτεύεται η ηγεσία της ΕΔΕΚ. Σιωπά για το μεγαλύτερο σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων και ασκεί αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Συστήνει αντιομοσπονδιακό μέτωπο με τον Γ. Λιλλήκα τον οποίο προηγουμένως τον χαρακτήριζαν αναξιόπιστο. Και την ίδια ώρα έχει και το πολιτικό θράσος να επικρίνει το ΑΚΕΛ με το οποίο θα έπρεπε υπό άλλες περιστάσεις να διατηρούσε αντιπολιτευτικό δίαυλο  επικοινωνίας και συνεργασίας με κοινό στόχο την αλλαγή διακυβέρνησης.

Είναι πολιτικά πρωτόγνωρο η ηγεσία της ΕΔΕΚ αντί να στρέψει τα πυρά και τα βέλη της προς την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ που απέσυραν το νομοσχέδιο για τα δικαστήρια και αθέτησαν την υπόσχεση που έδωσαν στην ΕΔΕΚ για να ψηφίσει τους προϋπολογισμούς, επιτίθεται εναντίον του ΑΚΕΛ, το οποίο κατέθεσε πρόταση για αναστολή των εκποιήσεων μέχρι την 31η Ιουλίου. Τι ήθελε η ΕΔΕΚ; Να ψηφιστεί η δική της πρόταση, η οποία θα σήμαινε ότι οι τράπεζες θα είχαν το δικαίωμα να συνεχίσουν τις εκποιήσεις και οι δανειολήπτες θα αποκτούσαν το δικαίωμα να αποταθούν στο δικαστήριο, το οποίο θα είχε τον τελικό λόγο είτε υπέρ του δανειολήπτη, είτε υπέρ της τράπεζας; Να ψηφιστεί η δική της πρόταση γνωρίζοντας ότι ο Πρόεδρος θα την έκανε αναφορά στο Ανώτατο, επικαλούμενος αντισυνταγματικούς λόγους; Αυτό σημαίνει ότι θα ίσχυε η υφιστάμενη νομοθεσία και οι δανειολήπτες θα ήταν έρμαιο των τραπεζών, οι οποίες θα προχωρούσαν ανενόχλητες σε μαζικές εκποιήσεις.

Η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ, η οποία δεν ψηφίστηκε από την ΕΔΕΚ και κατατέθηκε μετά την απόσυρση του νομοσχεδίου, έγινε στοχευμένα έτσι ώστε να μην μπορεί ο Πρόεδρος να επικαλεστεί θέματα αντισυνταγματικότητας και διασφαλίζει τους δανειολήπτες μέχρι τέλος Ιουλίου με τη δέσμευση ότι η νέα Βουλή θα επανέλθει.

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο θα έπρεπε να διαμαρτύρεται η ΕΔΕΚ είναι γιατί η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ τούς κορόιδεψε. Την ίδια στιγμή, αποδεικνύεται πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του ΑΚΕΛ, το οποίο με σοβαρότητα και συνέπεια μακριά από λαϊκισμούς και προεκλογικές εξαγγελίες, συμπεριφέρεται κατά τρόπο που να εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα των πολιτών και στην προκείμενη περίπτωση των δανειοληπτών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.