«Φωνάζουν» για υποστελέχωση στα Νοσοκομεία οι συντεχνίες – Πώς απαντά ο ΟΚΥπΥ

Το μοντέλο για την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων δεν είναι το καλύτερο, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι έχει υποβληθεί νέο μοντέλο για τη δομή των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Ο κ. Κούμας έθεσε θέμα για τη στελέχωση των νοσοκομείων με γιατρούς, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι τους τελευταίους 16 μήνες περίπου 100 γιατροί έφυγαν από τα δημόσια νοσηλευτήρια, μεταξύ αυτών εκείνοι που συνταξιοδοτήθηκαν ή πήγαν στον ιδιωτικό τομέα, ή ακόμη επειδή δεν ικανοποιήθηκαν από τους όρους εργασίας.

Υπέδειξε ακόμη ότι στους προϋπολογισμούς δεν περιλαμβάνονται νέες θέσεις για γιατρούς.

ΠΑΣΥΝΟ: Υποστελέχωση σε αρκετά τμήματα των δημοσίων νοσηλευτηρίων

Για υποστελέχωση σε αρκετά τμήματα των δημόσιων νοσηλευτηρίων έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης, τονίζοντας ότι τίθεται και θέμα για την ασφάλειας των ασθενών.

Όσον αφορά τη χθεσινή συνάντηση με τον ΟΚΥΠΥ, που διάρκεσε 5 ώρες και στην οποία συζητήθηκαν τα θέματα στελέχωσης, ανέφερε ότι αυτή θα συνεχιστεί.

Ο κ. Πετέλης ζήτησε εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του νόμου για τη στελέχωση ώστε να είναι η ίδια στα δημόσια και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

ΟΚΥπΥ: Γίνεται μελέτη από εξωτερικό οίκο για τη στελέχωση των νοσηλευτηρίων

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου είπε ότι ο Οργανισμός θέτει μεγάλη προτεραιότητα στη στελέχωση των νοσηλευτηρίων του για όλες τις επαγγελματικές ομάδες.

Ανέφερε ότι γίνεται μελέτη από εξωτερικό οίκο για τη στελέχωση των νοσηλευτηρίων και για τους γιατρούς και για άλλες επαγγελματικές ομάδες παρόχων και πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει ο διάλογος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy